Punjene prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

NJAM NJAM

OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJE PUNJENE PRŽENICE: Zbog 1 VRSTE SIRA se tope u USTIMA

Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene

Objavljeno: 22.07.2022. 23:54h

Najjednostavnije što možete uraditi jeste da umesto klasičnih prženica (hleba u jajetu) napravite sendvič, tako što ćete između dva hleba staviti prilog po želi i napravie punjene prženice.

Kombinacije

maslac, šunka, sir, ili

margarin, salama, sir, ili

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

pavlaka, kobasica, sir, ili

u slatkoj verziji pekmez ili nutelu

Kada napravite željeni sendvič tek tada hleb umočiti u jaja sa malo mleka i soli i pržiti.

Sočno i ukusno, a drugačije.

Primer za jedne od slanih punjenih prženica:

Sastojci:

8 parčića starog belog hleba

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

100 gr rendane šunke

100 gr rendanog kačkavalja

2 kašike majoneza

2 kašike kečapa

3 jaja

3 kašike mleka

1 kašičica brašna

malo soli

ulje za prženje

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Priprema:

Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom.

Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio.

Uradite tako sa svim kriškama hleba.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Jaja sa mlekom i kašičicom brašna umutite i dodajte soli po ukusu. Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.

Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje.

Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.

(Espreso / Noizz Food)