DŽEJMI OLIVER PODELIO NAJBOLJI RECEPT ZA PARADAJZ SALATU: Srpkinje ovu TAJNU morate da ZAPIŠETE
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

NJAMIII

DŽEJMI OLIVER PODELIO NAJBOLJI RECEPT ZA PARADAJZ SALATU: Srpkinje ovu TAJNU morate da ZAPIŠETE

Paradajz salata je sigurno jedna od najomiljenijih na vašoj trpezi i svaka domaćica ima svoj specifičan način na koji voli da je začini

Objavljeno:

Okreni-obrni, na kraju ćemo uvek jesti onoliko dobro koliko smo spremni da sastojke platimo, tvrdi jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Džejmi Oliver.

Paradajz salata je sigurno jedna od najomiljenijih na vašoj trpezi i svaka domaćica ima svoj specifičan način na koji voli da je začini.

Kad salatu sprema jedan od najpoznatijih kuvara na svetu Džejmi Oliver, naravno da volimo da zabeležimo njegove savete.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jamie Oliver

Za početak, on voli da izabere različite vrste paradajza i da ih iseče na različite načine - neke na četvrtine, neke na tanje a druge na deblje kriške. Soli ih "sa visine", kako kaže, da bi se ravnomernije začinila salata, s tim što ne koristi pribor za mešanje već lakim pokretima protresa činiju da izmeša sastojke.

Paradajz salata
foto: Printscreen/Youtube/ Jamie Oliver

Za prelivanje uljem Džejmi bira najkvalitetnije, ekstra devičansko maslinovo ulje jer - "na kraju krajeva, uvek jedemo onoliko dobro koliko smo spremni da platimo sastojke za jelo", a paradajz poprska i sa nekoliko kapi limuna ili sirćeta kako bi razblažio ulje.

Paradajz salata
foto: Printscreen/Youtube/ Jamie Oliver

Paradajz ostavi da odstoji par minuta pa servira ukrašeno svežim listićima bosiljka - što kovrdžavije, to aromatičnije, kaže on. Inače, veliko lišće čuva za kuvana jela, a salatu posipa mladim, sitnim lišćem.

Paradajz salata
foto: Printscreen/Youtube/ Jamie Oliver

Veliko finale rezervisano je za ljutinu - čitavu ljutu papričicu, Džejmi raseče po dužini, očisti od semenki i sitno nasecka pa pospe preko salate.

(Espreso / Lepa i Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.