Saša Matić, Foto: Nemanja Nikolić

saznajte odmah

OVU ISTINU IZ ŽIVOTA SAŠE MATIĆA RETKO KO ZNA: Ostaćete u NEVERICI

Koncertima u Beogradskoj areni 8. i Sava centru 9. marta 2016. godine obeležio je petnaest godina karijere

Objavljeno: 19.07.2022. 18:16h

Saša Matić je srpski pevač pop-folk i folk muzike.

Rođen je 26. aprila 1978. godine u Bihaću, Jugoslavija. Poreklom je iz Drvara. Ima brata blizanca, Dejana Matića, koji je takođe popularni pevač. Obojica su slepi od rođenja. Tokom raspada Jugoslavije, sa svojom porodicom se preselio u Beograd. Završio je nižu i srednju muzičku školu u Zemunu, odsek klavir.

FOTO: RTV Pink printscreen
FOTO: RTV Pink printscreen
FOTO: Print Screen Youtube
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Stefan Kojić

Karijeru je započeo 8. marta 1994. godine na pijaci, na Banovom Brdu. Tri godine je pevao u klubu „Španac”, koji se nalazi u okviru Studentskog grada, na Novom Beogradu. Tada je bio popularan po idealnom interpretiranju pesama Harisa Džinovića.

foto: Stefan Kojić

Prvi album je objavio 15. marta 2001. godine i odmah je stekao široku popularnost. U Domu sindikata juna 2001. sa samo jednim albumom održao je svoj prvi solistički koncert u Beogradu. Posle objavljenog trećeg albuma, 2003. održao je koncert pred punim Sava centrom, a marta 2012. u istoj dvorani održao je dva koncerta. Koncertima u Beogradskoj areni 8. i Sava centru 9. marta 2016. godine obeležio je petnaest godina karijere. Iste godine održao je koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Tuzli.

foto: Filip Plavčić

Pobedio je na Budvanskom festivalu 2003. i na prvom Grand festivalu 2006. godine. Snimio je album „Nezaboravne” 2010. godine sa pesmama: Zajdi zajdi, Stani stani Ibar vodo, Čudna jada od Mostara grada, Emina, Jovano Jovanke, Što te nema…

Njegovo pravo ime Aleksandar.

(Espreso)