Turski hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Life N More

TOPI SE

TURSKI HLEB MEKAN KAO DUŠA: Ukus je BOŽANSTVEN, a tajna je u OVOM SASTOJKU! (VIDEO)

Sa ovim receptom lako ćete spremiti ukusne turske hlepčiće.

Objavljeno: 13.07.2022. 15:06h

Mnogi se pitaju kako u Turskoj prave tako ukusne hlepčiće u koje stavljaju kebab ili neki drugi specijalitet.

Uz ovaj recept, ni vama neće biti problem da ih napravite i poslužite uz ćevape ili pohovano meso.

Budite sigurni da će se svi oduševiti sa ovako ukusnim hlebom.

Sastojci:

  • 300 mililitara tople vode
  • 300 mililitara toplog mleka
  • 10 grama suvog kvasca
  • 20 grama šećera
  • 840 grama brašna
  • 1 kašičica soli
  • Za premazivanje:
  • 50 grama maslaca
  • Malo peršuna

Priprema:

Kvasac rastvorite u malo tople vode sa šećerom i kada nadođe, pomešajte ga sa brašnom u koje ste dodali so. U sve to dodajte mleko i mesite dok se masa ne ujednači.

Od testa napravite male loptice i svaku razvucite oklagijom kako biste oblikovali male lepinjice. Testo ostavite malo da naraste. Tako razvučene lepinjice prebacite u zagrejan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi, od pet do sedam minuta.

Kada su obe strane pečene, lepinjice premažite mešavinom maslaca i peršuna.

(Espreso)