NAPRAVITE HLEB BEZ PEČENJA! Recept za DOMAĆI sa hrskavom koricom - rezultat će vas OBORITI S NOGU (VIDEO)
Domaći hleb, Foto: Printscreen

KO BI REKAO DA MOŽE

NAPRAVITE HLEB BEZ PEČENJA! Recept za DOMAĆI sa hrskavom koricom - rezultat će vas OBORITI S NOGU (VIDEO)

Jednom kad ga napravite, stalno ćete želeti ponovo

Objavljeno: 09:41h

Ako ste mislili da kad god pravite hleb morate da uključujete rernu, prevarili ste se. Sve su popularniji jednostavni recepti koji ne zahtevaju preveliko trošenje struje, pogotovo kada je toplo vreme i želimo da izbegnemo bespotrebno uključivanje rerne.

Vrlo jednostavan recept za ukusni i hrskavi hleb možete da pripremite i u tiganju. Za testo je potrebno samo nekoliko sastojaka, a rezultat je mekani, mirisni domaći hleb kojim će svi biti oduševljeni i brzo će postati deo svakodnevnog obroka.

Sastojci:

400 g brašna

7 g suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

200 – 220 ml vode

Za lakšu pripremu, pogledajte video:

Priprema:

U posudu prosejte brašno, pa dodajte kvasac, šećer i so. Promešajte, potom dodajte 200 do 220 ml vode i zamesite testo. Oblikujte kuglu, premažite je uljem i ostavite je da odstoji otprilike jedan sat. Nemojte da zaboravite da testo prekrijete krpom kako bi brže naraslo.

Nakon toga izvadite testo iz posude i premesite. Dublji tiganj premažite uljem, prebacite testo u njega, poklopite i ostavite da odstoji još 30 minuta. Drugi tiganj premažite uljem, prebacite testo u njega i pecite na laganoj vatri s obe strane dok hleb ne poprimi zaltnu boju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.