SAVRŠENSTVO KOJE SE LEPI ZA NEPCE: Musaka sa tikvicama i JEČMOM će vas kupiti na prvi NJAM (RECEPT)
Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/ let's go vegan

preuksuno

SAVRŠENSTVO KOJE SE LEPI ZA NEPCE: Musaka sa tikvicama i JEČMOM će vas kupiti na prvi NJAM (RECEPT)

Toliko je neodoljivo ukusna da se lepi za nepce!

Objavljeno:

Delimo sa vama i recept za sjajnu letnju musaku od tikvica i ječma!

Sastojci za fil:

1 crni luk

2 šargarepe

150g ječma (možete koristiti i pirinač)

60g sojinih ljuspica (ili 200g skuvanog zelenog sočiva)

1 veza blitve

1 kašičica aleve paprike

1/2 kašičice kurkume

3 kašičice vegete bez glutaminata

1 kašičica paradajz koncentrata

1/4 kašičice bibera

400ml vode (ako koristite sočivo, a ne sojine ljuspice, stavite 150ml vode umesto 400ml)

Musaka, Musaka od pire krompira
foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Sastojci za musaku:

2 srednje tikvice

4 paradajza

3 kašičice origana

300ml biljnog jogurta ili biljne pavlake za kuvanje

Postupak:

Tikvicu iseći na kolutove pa ih dobro posoliti. Ostaviti na stranu da puste vodu. Izdinstati luk i šargarepu na malo ulja pa dodati ječam (ili pirinač), sojine ljuspice (ili sočivo), sve začine i vodu. Krčkati i mešati nekoliko minuta pa dodati naseckanu blitvu, krčkati još par minuta dok se blitva ne opusti. Ječam (pirinač) ne treba da bude skuvan, samo malo mekši.

Zatim rukama istisnuti vodu iz kolutova tikvca, pa ih ređati u pleh, preko njih idu kriške paradajza koje posipamo origanom, pa staviljamo pola smese od ječma pa opet staviti tikvice, paradaz, origano pa ječam i završiti slojem tikvica. Na kraju zaliti celu musaku biljnim jogurtom ili biljnom (najbolje sojinom) pavlakom za kuvanje. Pritiskati i pomerati malo musaku viljuškom da biljni jogurt tj pavlaka ne ostanu samo na vrhu. Peći u zagrejanoj rerni na 200C 45-50 minuta.

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.