Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ZA RUČAK

OVAKO SE SPREMA PAPRIKAŠ NA STARINSKI NAČIN: Ne postoji BRŽI i JEFTINIJI ručak, TAJNA JE U OVOME (RECEPT/VIDEO)

Po želji može se dodati na kraju i 3-4 čena belog luka

Objavljeno: 13.07.2022. 14:10h

Ako razmišljate o ručku na kašiku, a nemate puno vremena da stojite pored šporeta, onda je ovaj paprikaš prava stvar za vas.

Možete ga pripremati sa ili bez mesa, jednako je ukusno.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

1 veća glavica luka

2 šargarepe

4 krompira

1 paradajz

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 kašika ajvara

1 zelena paprika (može iz zamrzivača)

ulje

peršunov list

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i papriku i šargarepu da se dinsta . Dodati 1 kašiku ajvara, malo mlevene paprike i krompir na kocke.

Naliti vode malo više, pa kuvati 30 minuta da uvri. Dodati soli po želji bibera i peršunov list.

Po želji može se dodati na kraju i 3-4 čena belog luka. Paprikaš je gotov.

(Espreso / Srbija Danas)