Ajkula juri prema kupaču, Foto: Printscreen/Facebook

LEDI KRV!

JEZIV SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ajkula juri ka kupaču, HOROR! (VIDEO)

Nije poznato na kom je moru ovo snimljeno, ali sigurno ćete ostati bez teksta

Objavljeno: 07.07.2022. 22:15h

Poslednjih dana svedoci smo jezivih dešavanja na poznatim srpskim letovalištima. Sada se na društvenim mrežama pojavio snimak ajkule koja u prvom mahu juri ka kupaču, ali se ubrzo u vraća.

Nije poznato na kom je moru ovo snimljeno, ali sigurno ćete ostati bez teksta.

Pogledajte video u nastavku:

Podsetimo, nakon što je austrijska penzionerka Elizabet preminula usled stravičnog napada ajkule u egipatskom letovalištu, austrijski portal "Haute" preneo je da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život. Vest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti i nalazila se "u kasnim četrdesetim" godinama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, navodi Arab Njuz.

Takođe, zvaničnici okruga Safolk zatvorili su plažu na Long Ajlendu za kupanje nakon, kako su naveli, napada ajkule bez presedana u kojem je povređen spasilac.

Spasilac je simulirao davljenika tokom vežbe kada ga je ajkula ujela za grudi i ruku, rekao je izvršni direktor okruga Safolk Stiv Belone na konferenciji za novinare.

Povrede su sanirane, a spasilac je bio u "veoma dobrom stanju", rekao je Belone, prenosi RTS.

- Ako ćete imati susret sa ajkulom, ovo je verovatno najbolji scenario koji možete da imate. Nikada se nije desio ovakav incident. Nadamo se da više nikada i neće - kazao je Belone.

Ističe da je nakon napada primećena još jedna ajkula, iako nije jasno da li se radi o istoj ajkuli.

Plaža je bila zatvorena za kupanje ostatak dana, ali se očekuje da će ponovo biti otvorena ponedeljak, a zvaničnici nadgledaju vodu u potrazi za ajkulama.

Džastin Anderson, supervizorka spasilaca izjavila je da su se u prošlosti ajkule veoma retko viđale, ali prošlog leta je hranjenje ajkula bilo alarmantno blizu kupača, što je zahtevalo privremeno zatvaranje kupališta duž obale okeana na Long Ajlenda.

(Espreso)