Mađarski paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

JELO

OVAKO MAĐARI SPREMAJU PAPRIKAŠ: Umesto ULJA dinstaju na OVOME, domaćice ZBOG TOGA je UKUSNIJI OD NAŠEG (RECEPT)

Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom

Objavljeno: 05.07.2022. 22:41h

Osnova dobrog paprikaša je paprika, naravno, ali ne bilo koja, već dobra mlevena paprika.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, od namirnica koje čine ovo jelo nalaze se: piletina (najbolje domaća), luk, beli luk, voda ili bujon, dovoljno kvalitetne mlevene paprike, a ponekad se dodaje i sveža paprika – kao i paradajz, te masnija kisela pavlaka, prenosi Kurir stil.

Pored toga, osim kvalitete bitna je i solidna količina - kao i koja kašika domaće svinjske masti.

Sastojci za pileći paprikaš:

2 kašike masti

1,3 kg piletine

2 crna luka

2 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

2 paradajza

1 paprika (prema želji)

3-4 kašike kvalitetne slatke mlevene paprike

2 šolje bujona ili vode

so

biber

2-3 kašike brašna

3/4 šolje pavlake

foto: Printscreen/Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

Priprema:

Zagrejte mast u loncu, pa dodajte piletinu i kad se lepo zapeče, prebacite je na tanjir. U lonac dodajte seckani luk, pa pržite dok ne postane staklast. Ubacite i seckani beli luk i po želji seckanu papriku i paradajz. Nakon 5 minuta lonac sklonite s vatre pa dodajte mlevenu papriku, so i biber. Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili bujon, tako da prekrije meso. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko jedan sat. U kiselu pavlaku dodajte brašno pa dobro promešajte. Ulijte malo sosa, promešajte, pa ulijte u sos. Mešajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne. Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom.

(Espreso / Noizz Food / Kurir Stil)