Pita sa jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

poslastica

OVO JE NAJSTARIJI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA, DATIRA JOŠ IZ 1894. GODINE: Zbog 1 SASTOJKA ćete je STALNO PRAVITI

Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave

Objavljeno: 27.06.2022. 10:44h

Najžena predstavlja najstariji recept za pitu sa jabukama.

Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj nalin spremati! Po ukusu može da parira lenjoj piti.

Sastojci:

100 g putera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

200 g šećera u prahu

5 jaja

kora limuna

250 g brašna

Za fil:

4 jabuke

foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

3 jajeta

250 g kisele pavlake

1 kašika šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

1 kašičica cimeta

Priprema

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno.

foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.

(Espreso / Najžena)