OVAKO NAŠE BAKE PRAVE PEKMEZ OD KAJSIJA: Može da stoji i GODINU DANA, domaćice ODMAH ZAPIŠITE RECEPT
Pekmez od kajsija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

njam

OVAKO NAŠE BAKE PRAVE PEKMEZ OD KAJSIJA: Može da stoji i GODINU DANA, domaćice ODMAH ZAPIŠITE RECEPT

Uključite rernu na 100 stepeni da bi se tegle zagrejale, pa kad pekmez bude skuvan sipajte ga u tegle, dobro ih zatvorite i vratite u rernu još sat vremena

Objavljeno:

U sezoni kajsija mnoge domaćice ne propuštaju da spreme pekmez, džem ili marmeladu od kajsija. Recepata za pripremu poslastica od ovog voća je puno, a Telegraf donosi starinski recept za pekmez koji može da stoji godinu dana, a da se ne pokvari.

Sastojci:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

3 kg kajsija

600 g šećera

Priprema:

Operite kajsije, pa ih prepolovite i povadite koštice. U veću šerpu sipajte kajsije tako da njima prekrijete dno, pa ih pospite šećerom. Na isti način utrošite ostatak kajsija i šećera. Sve dobro promešajte varjačom i ostavite da odstoji na hladnom mestu nekoliko sati (najbolje preko noći).

Pekmez od kajsija
foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

Potom ponovo dobro promešajte kajsije i šećer, pa stavite šerpu na jaču vatru da sadržaj provri. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte povremeno mešajući. Pekmez je gotov kad varjačom povučete po dnu šerpe i ostane trag.

Pekmez od kajsija
foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

Pre nego što će pekmez biti skuvan, u hladnu rernu stavite tepsiju na koju ste poređali dobro oprane hladne tegle. Uključite rernu na 100 stepeni da bi se tegle zagrejale, pa kad pekmez bude skuvan sipajte ga u tegle, dobro ih zatvorite i vratite u rernu još sat vremena.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.