Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

IZBOR DANA!

LETNJE HIT JELO KOJE MORATE PROBATI VEĆ DANAS! Fantazija ukusa koja će vas oduševiti (VIDEO)

Osnovno uspustvo za pravljenje najjdnostavnije musake od tikvica

Objavljeno: 21.06.2022. 09:32h

Sastojci:

  • 200 gr ml. mesa mešano
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike vode
  • crvena ml. paprika
  • suvi začin ili samo soli
  • 1 jaje
  • ml. bibera
  • ml. peršunov list
  • ulje

Po želji:

  • suva slanina
  • Za preliv:
  • 2 jaja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml ulja

Priprema:

FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. . Manji pleh premazati uljem ocediti tikvice pa pola poređati u pleh. Istresti meso a odozgo ređati ostatak tikvica. Jaja umutiti dodati pavlaku i mleko pa izmutiti. Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C. Fantastično, bolja od musake sa krompirom.

(Espreso)