AKO UMOČITE MESO U OVO, NASTAĆE FANTAZIJA: Tajna je u 1 SASTOJKU, oduševićete se! (RECEPT)
Marinada, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽETE

AKO UMOČITE MESO U OVO, NASTAĆE FANTAZIJA: Tajna je u 1 SASTOJKU, oduševićete se! (RECEPT)

Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.

Objavljeno:

Stiglo je lepo vreme i sigurni smo da jedva čekate da sa svojim prijateljima odete negde u prirodu i uživate u ukusnom roštilju.

Meso i povrće s roštilja uvek ima posebnu aromu i slatkoću. A kada uz aromu dima dodate i marinadu, dobijete roštilj za prste polizati.

Uzalud vam i najfiniji komadi mesa, i dobra vatra, i najkvalitetniji roštilj ako meso niste prethodno marinirali. Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.

Klasična marinada

Sastojci:

100 ml suncokretovog ulja

100 ml maslinovog ulja

100 ml jabukovog sirćeta

2 kašike soli

2 čena belog luka

1 kašika bibera

1/2 kašike mlevene crvene paprike

1 crni luk

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u veliku činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte.

Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Pikantna marinada

Ova marinada je za osobe čije nepce podnosi jake začine.

Sastojci:

1 kašika čilija u prahu

1 kašika smeđeg šećera

1/2 kašike soli

1/2 kašike bibera

1/2 kašike belog luka u prahu

1 kašika crvene paprike

200 ml suncokretovog ulja

2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.