Ilustracija, Foto: Instagram/192_rs

TUKLI GA ČIME SU STIGLI

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO AMERIKANCA U BEOGRADU, TUKLI GA I NOGAMA I RUKAMA: U zločinu učestvovala i OVA ŽENA!

Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević i gvozdenom vagom za telesno merenje po glavi, od čega se vaga raspala

Objavljeno: 17.06.2022. 15:21h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pet osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja 2021. godine na smrt pretukli američkog državljanina Gima Gavina Kempa (54) u kući na Zvezdari. Optuženima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili doživotni zatvor.

Optuženi su Marko Đordjević (48), Vladimir Djordjević (58), Jelena Maričić (39), Ljubomir Kojić (28) i Božidar Radojičić (36). Optužnica je 16. juna podneta Višem sudu na odluku o potvrdjivanju. Sumnja se da su optuženi u uračunljivom stanju, a Jelena Maričić u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled akutne napitosti, zajedno, sa umišljajem Kempa lišili života. Oni su 3. maja od 14 časova popodne u Skadarliji kod "Sebilj česme" pili votku, a oko 21 čas prišao im je Kemp, pa su ga pozvali da im se pridruži, te su nastavili zajedno da piju, pošto je Kemp dao novac za piće.

Ilustracija foto: Rina

Nakon toga svi zajedno su otišli u kuću Vladimira Đordjevića na Zvezdari gde su optuženi tražili od oštećenog da im da novac, a pošto je rekao da nema kod sebe i da može sutra da im preko Western union-a prebaci 300 dolara, Radojičić, Kojić i Marko Đordjević su počeli da ga biju. Tukli su ga rukama i nogama, a Radojičić i Đorđević i gvozdenom vagom za telesno merenje po glavi, od čega se vaga raspala. Nakon toga Vladimir Đorđević mu je zadavao udarce ušicama sekire po glavi i telu, a potom i Đorđević, nakon čega su tokom noći telo ubijenog muškarca izbacili u hodnik, pošto su ga pretresli u cilju pronalaska novca. Sutradan oko 9 časova Vladimir Đorđević i Jelena Maričić su prijavili policiji da su navodno našli telo Kempa na ulici i uneli ga u kuću kako bi mu ukazali pomoć, a u kojoj je on usled alkoholisanosti navodno pao i udario glavom o pod usled čega je navodno preminuo.

Svi optuženi su u pritvoru od hapšenja 4. maja 2021. godine. Više javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da ih osudi po zakonu i optuženim muškarcima izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

(Espreso / Telegraf)