Kafanska bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njamiiii

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA "KAFANSKU" BELU ČORBU: Vrsne DOMAĆICE otkrile u KOJIM SASTOJCIMA JE TAJNA

U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu

Objavljeno: 17.05.2022. 18:39h

"Kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani.

Neka jela, jednostavno, imaju drugačiji ukus kad ih pripremite sami nego ako ih jedete u restoranu. Premda je obično prednost na strani hrane koju sami spremite, "kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Neke se domaćice hvale da su otkrile tajnu i ona glasi: koliko mesa, toliko luka i toliko šargarepe.

Sastojci za 1l čorbe:

300 g luka

300 g šargarepe

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

300 g mesa (junećeg ili drugog po izboru)

po želji možete dodati grašak i krompir

1 kašika brašna

malo ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

so i biber po ukusu

Priprema

Luk iseckati što sitnije pa na malo ulja dinstati da bude staklast. Zatim dodati šargarepu sitno seckanu i dinstati još malo. Na kraju dodati meso iseckano na sitne kockice, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Naliti toplom vodom i zgusnuti čorbu brašnom.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu. Ako izbegavate zaprške sa uljem, razmutite gustin u malo vode i sipajte u vrelu čorbu.

(Espreso / Najžena)