OVAKVA KISELA ČORBA "DIŽE IZ MRTVIH": Odlična posle teškog obroka i alkohola, neće vam biti DOSTA (VIDEO) (RECEPT)
Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo zajedno! Sa Dunjom i Tićom

vrhunski izbor

OVAKVA KISELA ČORBA "DIŽE IZ MRTVIH": Odlična posle teškog obroka i alkohola, neće vam biti DOSTA (VIDEO) (RECEPT)

Posle novogodišnje trpeze, obilnog ića i pića, ovakav obrok dobro će doći skoro svakome kao neka vrsta leka od teške hrane i alkohola

Objavljeno: 15:28h

Iskusni kažu da posle slavlja nema ništa što bolje može da okrepi organizam od bele, kisele čorbe. Osim što leči mamurluk, ona blagotvorno deluje na telo, a recept koji vam donosimo je onaj po kome su je kuvale i naše bake.

Posle novogodišnje trpeze, obilnog ića i pića, ovakav obrok dobro će doći skoro svakome kao neka vrsta leka od teške hrane i alkohola.

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 1 veza zeleni sa celerom
  • 3 veće šargarepe
  • 1 veća veza peršunovog lista
  • 300 gr teletine ili junetine
  • 300 gr piletine
  • 1 supena kašika bibera u zrnu
  • 2 lovorova lista
  • 1 šoljica pirinča
  • 1 kisela pavlaka (180 gr)
  • 2 žumanca
  • 1 limun
  • začini po želji i ukusu so, biber, biljni začin
  • 1 kašika brašna
  • maslinovo ulje

Priprema:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube

Isecite luk sitno ili ga usitnite u blenderu i dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Kada je gotov, prelijte ga sa pola šoljice vode i pustite da voda ispari. Kada je voda isparila, ponovo sipajte pola šolje vode i pustite da ispari. Na ovaj način luk ste pretvorili u kašicu i ne može se dogoditi da pliva po čorbi.

Dodajte meso i propržite ga. Kada je meso gotovo dodajte krupnije isečenu šargarepu i peršun, celer i paštrnak. Kada je povrće prodinstano, premestite sve u lonac ili ako ste dinstali u loncu ostaviti tu i dodajte biber u zrnu, lovorov list, pa nalitijte vodom da pokrije sadržaj lonca. Začinite po ukusu i kuvajte dva sata uz povremeno dolivanje vode.

Kada je skuvano, dodajte još tri čaše vode, začinite ako je potrebno još, dodajte kašiku brašna razmućenu u malo hladne vode. Dodajte šolju pirinča koji ste isprali i još malo kuvajte dok se pirinač ne skuva. Umutiti viljuškom žumanca, dodajte kiselu pavlaku, sklonite lonac sa ringle i to sipajte u čorbicu uz stalno mešanje.

Dodajte isceđen sok od limuna, promešajte i servirajte čorbu.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media