VRHUNSKA ČORBA OD KEFIRA BEZ KUVANJA: Idealna za mršavljenje, ubrzava metabolizam! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI

VRHUNSKA ČORBA OD KEFIRA BEZ KUVANJA: Idealna za mršavljenje, ubrzava metabolizam! (RECEPT)

Kako navodi Sensa, kefir je sjajna namirnica koja sadrži bogat izvor probiotika i pozitivno utiče na varenje i crevnu floru

Objavljeno:

Tajna vitke linije se dobrim delom krije u ubrzanom radu metabolizma, iako se to ubrzanje ponekad teže postiže, postoje brojne zdrave namirnice koje ga pospešuju, a jedna od njih je svakako kefir.

Jedan od mnogih sjajnih recepata sa kefirom je - kefir čorba za mršavljenje i brži metabolizam, ona odlično deluje na probavu, a najbolje od svega je to što ne morate da je kuvate.

Kako navodi Sensa, kefir je sjajna namirnica koja sadrži bogat izvor probiotika i pozitivno utiče na varenje i crevnu floru. Nije puno kaloričan i često je vodeći sastojak mnogih dijeta. Sa njim možete da jedete voće, ovsene pahuljice, integralni tost, ili da ga jendostavno popijete za užinu.

Čorba od kefira

Ova čorba se ne kuva, sadrži malo kalorija, masnoća i ugljenih hidrata. Zasitiće vas, regulisati apetit i podstaći varenje.

Potrebno vam je:

-500g kefira bez masti

-1 krastavac

-1 praziluk

-pola šake svežeg bosiljka

-2 čena belog luka

-pola šake svežeg peršuna

-so, biber

Priprema:

Kefir dobro ohladite. Oljušite krastavac i isecite na kockice. Sitno iseckajte praziluk i beli luk. Sve pomešajte i stavite na tanjire, a zatim prelijte ohlađenim kefirom. Bosiljak i peršun dobro iseckajte, pa dodajte u čorbu. So i biber dodajte po ukusu.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.