Boranija, Foto: Printscreen Youtube

NJAM

BORANIJA SA DIMLJENOM ĆURETINOM: Ovako je nikada niste pravili, a NAJBOLJA je od SVIH!

Boraniju prvo kuvajte 20 minuta, pa procedite

Objavljeno: 07.05.2022. 20:48h

Probajte boraniju sa dimljenim 'ćurećim mesom i sigurno se nećete pokajati.

SASTOJCI

Boranija 400 g

Dimljena ćuretina 600 g

Paradajz pire kašika

Crni luk, dve glavice

Šargarepa,

Celer

Jedan krompir

Prešun

Suvi začin

Beli luk, tri čena

Aleva paprika

so

ulje

supena kašika brašna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube

PRIPREMA:

Boraniju prvo kuvajte 20 minuta, pa procedite. Prodinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i celer, pa dodajte i iscepkano dimljeno meso. Kad sve omekša dodajte boraniju i sitno iseckan krompir, nalijte vodu i dodajte paradajz pire, so i začine. Kuvajte oko sat vremena.

U odvojenu posudu stavljamo ulje nakon što se zagreje dodajemo brašno, a nakon toga i alevu papriku (da se malo zaprži), uz neprestano mešanje da ne ostanu grudvice, a onda dodamo ii sitno iseckan beli luk

Zaprženo brašno i alevu papriku sipamo u boraniju.

PRIJATNO!

(Espreso / Najžena)