Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMIII

POSTAN PASULJ SA OVOM NAMIRNICOM DO SADA NIKADA NISTE JELI: Jako je VAŽNO da OVO URADITE dok ih ne POMEŠATE! RECEPT

Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umešajte isceđen kuvani pasulj i dinstani kupus

Objavljeno: 14.03.2022. 18:23h

Sastojci za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Profimedia

500 g belog pasulja,

3 glavice crnog luka,

12 kašika ulja,

2 manje glavice kiselog kupusa,

aleva paprika,

so,

biber.

Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa se priprema na sledeći način:

Šest sati pre pripreme jela ili tokom noći potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji.

Potom kratko prokuvajte, iscedite, nalijte novom vodom, pa dodajte dve iseckane glavice crnog luka i 5 kašika ulja i kuvajte dok se pasulj ne raskuva.

U drugoj šerpi izdinstajte sitno seckani kiseli kupus sa malo ulja (ili masti).

U posebnoj šerpi zagrejte ostatak ulja i ispržite preostalu iseckanu glavicu crnog luka.

Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umešajte isceđen kuvani pasulj i dinstani kupus.

Posolite i pobiberite po želji, promešajte i zapecite u rerni.

(Espreso / Posna jela)