Danil Medvedev i Novak Đoković, Foto: Profimedia

the race is on

ĐOKOVIĆ MOŽE NAZAD NA TENISKI PRESTO: Medvedev mora do rezultata karijere u Indijan Velsu da bi ostao broj 1!

Rus je u polvoini žreba sa ove sezone neporaženim Rafaelom Nadalom

Objavljeno: 11.03.2022. 19:44h

Iako će propustiti ATP Indijan Vels jer nije vakcinisan, kako se zahteva za ulazak u SAD, Novak Đoković ima šansu za povratak na teniski tron, makar nakratko.

Trenutna razlika između prvoplasiranog Danila Medvedeva i Novaka je svega 150 poena. Rus je na čelu sa 8.615 bodova, dok je Novak trenutno na 8.465.

Situacija je takva da će Novak, pošto ne igra, po završetku Mastersa u Kaliforniji ostati na istom, dok se Medvedevu briše 250 poena, koje je u ovom periodu godine osvojio prošle sezone na turniru u Marseju.

foto: Epa/ Ali Haider

Moskovljanin nije branio titululu ove sezone u februaru, neposredno posle Australijan opena, a datum kada se ti bodovi brišu je ponedeljak, 21. mart.

Ipak, Medvedev igra sada u Indijan Velsu i tu može da "vrati" određenu količinu poena i tako spreči povratak Đokovića na tron.

Za to će mu prema računici biti neophodno da osvoji 180 poena na turniru u Kaliforniji, tačnije da se plasira makar u četvrtfinale.

foto: EPA/David Guzman

Osmina finala mu ne bi bila dovoljna, jer ona nosi samo 90 poena. Rus je u polvoini žreba sa ove sezone neporaženim Rafaelom Nadalom.

Zanimljivo je da Medvedev nikada do sada nije uspeo da dođe do četvrtfinala u Indijan Velsu, ali u prva tri nastupa nije ni bio među deset najboljih na svetu, dok se 2020. zbog pandemije tamo nije ni igralo.

(Espreso)