PRED NOVAKOM "VRLO VAŽNA ODLUKA" O NOVOM TRENERU: "Đokoviću treba neko ko će da obavlja PRLJAV POSAO!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

biraj pažljivo

PRED NOVAKOM "VRLO VAŽNA ODLUKA" O NOVOM TRENERU: "Đokoviću treba neko ko će da obavlja PRLJAV POSAO!"

Može da bude nezgodno - smatra Španac

Objavljeno:

Aleks Koreča smatra da će Novak Đoković po odlasku Marjana Vajde, ipak angažovati još jednog trenera u svoj stručni tim.

Iako Novak po objavljivanju odluke o prestanku saradnje sa slovačkim trenerom, nije rekao da će angažovati još nekoga, pored Gorana Ivaniševića, koji ostaje da radi sa njim, ipak ima i onih koji veruju da će on to uraditi.

Koreča, koji je nekada bio drugi na ATP listi, smatra da je Đokoviću bez obzira na sve, kao vrhunskom igraču, ipak potreban još neko ko će raditi određenu vrstu poslova.

Aleks Koreča
foto: Profimedia

- Vidimo da je svim tim vrhunskim igračima potreban super trener, ili sjajan bivši igrač, ko zna tenis savršeno i kako je biti na terenu. Potreban im je neko ko im daje veliko samopouzdanje, neko ko obavlja da kažem tako, prljav posao - rekao je Koreča za Jurosport.

Mišljenja je i da neće biti jednostavno zameniti trenera koji je praktično, sa jednim kraćim prekidom, bio uz Novaka od 2006. godine.

- Marjan je bio trener, nekadašnji igrač, neko ko igru poznaje veoma dobro i nije tako često da dođe do ovakvog razdvajanja. Uglavnom, treneri se rotiraju, ali se ovakvi stručnjaci obično drže stalno, posebno sa igračima koji traju dugo. Na kraju, to ipak pokazuje i da su igračima potrebne neke sveže, nove stvari, a Marjan možda oseća da to ne može da mu da. Ili možda razmišlja u stilu, 'u redu, već sam dao dovoljno, potreban mi je odmor ili da razmislim o sebi, o svojoj porodici' - dodao je španski stručnjak.

Marijan Vajda, Novak Đoković
foto: EPA/Andreu Dalmau

Da li će i koga će Đoković eventualno odabrati da mu pomaže u ovoj fazi njegove karijere, ostaje nejasno, ali Koreča smatra da će ta odluka biti od presudnog značaja.

- Novak će morati da nađe nekog ko će biti njegova produžena ruka, jer to je bilo ono što je Marjan radio. Ako se Novak iznervira na terenu, Marjan tačno zna kako je potrebno da reaguje i kako da se nosi sa takvim trenutkom, jer ga jako dobro poznaje. Možda će doći neko nov koji će reći, 'nemoj da radiš ovo ili ono, ili smiri se'. Možda to iritira Novaka, otuda, mislim da on mora tačno da zna šta želi od profila narednog trenera, jer će taj inače biti poređen sa Marjanom sve vreme. A to može da bude nezgodno, jer pred Novakom je barem još tri ili četiri godine igranja, tako da će biti vrlo interesantno videti koga će odabrati, jer je to vrlo važna odluka - zaključio je Koreča.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.