NIKO ME NIJE PITAO KAKO SAM NITI MI DAO PODRŠKU: Ukrajinska teniserka razočarana u svoje ruske koleginice!
Foto: AP

NIKO ME NIJE PITAO KAKO SAM NITI MI DAO PODRŠKU: Ukrajinska teniserka razočarana u svoje ruske koleginice!

Ona je navela da je teško igrati s obzirom na trenutnu situaciju

Objavljeno:

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk se, nakon plasmana u drugo kolo turnira u Indijan Velsu, požalila se na nedostatak podrške i empatije od strane ruskih igrača

- Razočarana sam što mi nijedna ruska igračica nije prišla i rekla da joj je žao zbog svega što njena zemlja radi mojoj. Poginulo je više ukrajinskih civila nego vojnika, među njima i dece... to je strašno - rekla je Kostjuk.

- Niko mi nije dao podršku niti me pitao kako sam. To je šokantno - dodala je ona.

Ona je istakla da se ne radi o politici, već o ljudima.

- Boli me kada čujem kakvi problemi muče tenisere, kada čujem da im je glavni problem to što ne mogu da prebace svoj novac... to je neprihvatljivo - rekla je ukrajinska teniserka.

- Ne znam zašto se Rusi ovako ponašaju. Nije tajna to što se događa, znamo šta se događa, znamo ko koga napada, ko koga bombarduje, prema tome ne možeš ostati neutralan - navela je ona.

Od početka sukoba u Ukrajini retke su bile reakcije ruskih tenisera - prvi reket sveta Danil Medvedev pozvao je na mir, dok su Andrej Rubljov i Anastasija Pavljučenkova izjavili da su protiv rata.

- Ukrajina se nikada neće predati, ali znamo da ni Putin neće stati. On je lud - rekla je Kostjuk.

Ona je navela da je teško igrati s obzirom na trenutnu situaciju i da nije bila sigurna da će igrati protiv Belgijanke Marine Zanevske na startu turnira u Indijan Velsu.

- Bilo je teško izaći na teren. Kada sam se probudila, nisam bila sigurna da ću igrati... - rekla je Kostjuk koja će u drugom kolu Indijan Velsa odmeriti snage protiv još jedne Belgijanke, Elize Mertens.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.