NAPADI NA NOVINARE ODMAH MORAJU PRESTATI! Uredništvo Espresa traži da se napadači na našu reporterku pronađu i kazne! (VIDEO)
Foto: Beta, Printscreen

BRAVO ZA TUŽILAŠTVO, UA ZA MUP!

NAPADI NA NOVINARE ODMAH MORAJU PRESTATI! Uredništvo Espresa traži da se napadači na našu reporterku pronađu i kazne! (VIDEO)

Pristalice SNS su napadale, pretile i čak terale novinare s lica mesta. Među njima je bila i novinarka Espresa, ma šta MUP govorio o tome

Objavljeno:

Kako navodi Danas, nepoznate osobe u crnim majicama prvo su pretile novinarki Lidiji Valtner da će joj oduzeti mobilni telefon, a zatim su je na veoma grub način bukvalno izneli sa platoa ispred skupštine, do Pionirskog parka. Kako je rekla sama Lidija Valtner, u incidentu nije povređena, ali je potresena.

NIJE BILO NAPADA! SVAKO KO DOĐE NA TUĐI SKUP DA PROVOCIRA TREBA DA DOBIJE ŠLJAGU! Ovako na ispade pristalica SNS reaguju iz vladajuće koalicije!

Novinarka Insajdera i fotograf i novinar VICE-a, koji su hteli da fotografišu grupu krupnih momaka koji su pravili incidente ispred Skupštine Srbije, napadnuti su verbalno uz pretnje. Grupa je opkolila novinare i pretila da će ih fizički napasti ako ne prekinu da fotografišu, uz konstataciju da "ništa ne sme izaći u javnost".

SRBIJANKA TURAJLIĆ O NAPADIMA NA NOVINARE: To je nedopustivno, nije dovoljno izviniti se! (FOTO)

Novinarki portala Espreso jedan od SNS pristalica kazao je "Hoćeš da ti lupim šamar?".

OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!

Lideri opozicije u izjavi za Espreso izrazili su zabrinutost i pozvali na hitne i odlučne reakcije povodom napada na našu novinarku.

KO ZNA ODAKLE SU IH DOVLAČILI GLADNE I ZNOJAVE! Vesna Pešić najoštrije osudila napadače na novinarku Espresa!

S druge strane, predstavnici vlasti bili su nemi za ove događaje, a neki od njih, poput poslanika Rističevića i Đukanovića, na društvenim mrežema napisali su da "oni koji provociraju" zaslužuju da budu žrtve nasilja.

AKO JE BILO NAPADA, IZVINJAVAM SE NOVINARIMA, ALI...! Konačno se oglasio i Vučić!

Predsednik Vučić izvinio se novinarima koji su bile žrtve napada, uz konstataciju "ako ih je bilo".

PRESTANITE DA ĆUTITE, NOVINARE SPREČAVAJU DA RADE: Predsednik NUNS prozvao ministra kulture!

Udruženja UNS i NUNS takođe su reagovala povodom ovih incidenata.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.