NAPADI NA NOVINARE ODMAH MORAJU PRESTATI! Uredništvo Espresa traži da se napadači na našu reporterku pronađu i kazne! (VIDEO)
Foto: Beta, Printscreen

BRAVO ZA TUŽILAŠTVO, UA ZA MUP!

NAPADI NA NOVINARE ODMAH MORAJU PRESTATI! Uredništvo Espresa traži da se napadači na našu reporterku pronađu i kazne! (VIDEO)

Pristalice SNS su napadale, pretile i čak terale novinare s lica mesta. Među njima je bila i novinarka Espresa, ma šta MUP govorio o tome

Objavljeno:

Novinarka našeg portala, kao jedna od napadnutih tokom izveštavanja sa inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, pozvana je da da izjavu Prvom javnom osnovnom tužilaštvu, povodom objedinjenog postupka koji će se voditi zbog mnogih incidenata i onemogućavanja novinara da rade svoj posao, uz brojne pretnje.

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

Ova reakcija usledila je nakon što su Espreso, ali i redakcije Danasa, Insajdera i Vajsa, otkrile da su njihovi novinari bili sprečavani da rade svoj posao i izveštavaju s ovog skupa. Svi će oni, kako saznajemo, biti pozvani da daju izjavu ovom tužilaštvu.

- Predmet jeste formiran, pozvani su novinari redakcija Espreso, Danas, Vajs, Radija Beograd i Insajder. Vodiće se objedinjeni predistražni postupak - kažu iz ovog tužilaštva za Espreso i dodaju da će se raditi na otkrivanju osoba koja su, prema navodima novinara, sprečavali iste da obavljaju svoj posao.

Povodom napada na novinarku portala Espreso.co.rs, glavni i odgovorni urednik Espresa Saša Stajić dao je izjavu, u kojoj je pozdravio brzu reakciju Tužilaštva, ali i osudio ponašanje MUP-a Srbije.

Stefanoviću, kome da se novinar žali kad ga vaši batinaši maltretiraju? Istim onim koji će mu sutra zakucati u pola noći na vrata?

Brutalnost Vučićevih pristalica najdirektnije je inspirisana njegovim ponašanjem! I SAŠA RADULOVIĆ OSUDIO NAPAD NA NOVINARE!

SNS pristalice koje su napadale, pretile i čak i terale novinare s lica mesta imale su problem s tim što su novinari hteli da uzmu izjavu od čoveka koji je ispred Skupštine protestovao kao vojni invalid, držeći transparent da "umire čekajući stan".

Batinaši i stranačka policija koja guši medijske slobode zahteva ozbiljnu istragu policije! ŠUTANOVAC O NAPADU NA NOVINARKU ESPRESO!

Iako je MUP saopštio da prijavljenih napada nije bilo, pa samim tim da se radi o "medijskim spekulacijama", snimci i svedočenje pokazuju da je "sedma sila" tog dana u više navrata bila sprečena da radi svoj posao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.