PRIŠLI SU KOLIMA, TAMO JE BILO NARANDŽASTO STVORENJE KOJE SE MIGOLJILO: Kad su saznali šta je, sledili su se odmah
Narandžasta gusenica, Foto: Printscreen/TikTok/s0urb4by

JEZIVO JE

PRIŠLI SU KOLIMA, TAMO JE BILO NARANDŽASTO STVORENJE KOJE SE MIGOLJILO: Kad su saznali šta je, sledili su se odmah

Narandžasta čupava životinjica bila je zalepljena na staklu haube

Objavljeno:

Nije redak slučaj da tokom putovanja mnogi od nas na putu naiđu na neku životinju. Međutim, jeste da sa sobom povedu nešto što nije njihovo i što ne znaju kako se tu našlo. Jedan par ostao je šokiran kada je u svojim kolima na haubi zatekao nesvakidašnje stvorenje. Dok su se spremali da krenu na put , nisu ni imali predstavu šta će zateći. Narandžasta čupava životinjica bila je zalepljena na staklu haube i kako je bila zumirana izgledala je daleko veća nego što jeste.

Gusenica
foto: Printscreen/TikTok/s0urb4by

Iza krznenog tela nazirali su se samo sitna glava i zubi. U jednom trenutku se malo stvorenje podiglo i pogledalo ka njima i onda se ponovo vratilo u isti položaj. Zaprepašćeni ljudi se čuju u pozadini kako kažu "Dođavola, šta je ovo?" dok se neko prestravljeno smeje. Čupava životinja je pokrenula diskusiju na mreži i mnogi u početku nisu mogli da je identifikuju. Među prvim komentarima bilo je da je u pitanju neko pile, da bi drugi pomislili kako se neki hrčak prilepio za haubu automobila. Komentarišući i diskutujući sve vreme, korisnici mreže došli su do saznanja, a to je potvrdila i devojka u čijim kolima se zatekla životinja, da je u pitanju jedna od najotrovnijih gusenica. Devojka je objasnila kako živi u Virdžiniji i da su verovatno ovaj insekt zajedno sa momkom pokupli iz nekog grma.

U snimku je poručila da su uspeli da ga sklone sa prozora i da ga vrate nazad u prirodu ali i da je izgledao prilično strašno.

- Mislila sam da je u pitanju pile, a onda hrčak...sad sam sigurna da je to loraks.

- Ove gusenice izgledaju slatko, ali nemojte ih dirati jer se možete razboleti i to može biti izuzetno bolno za vas.

- Mora da nikada niste gledali jutjub snimak iz 2019. godine "najopasniji insekti na svetu".

Mislio sam da je hrčak a onda sam video glavu i pobegao.

- Otključan novi strah. komentarisali su korisnici mreže.

Neki od pratilaca ove devojke otkrili su kako su guglali i pronašli da je ovo zaista otrovan i opasan insekt i da njegov ujed može biti poput onog od zmije. Ova neprijatna scena je potpuno zbunila korisnike mreže, a video je na mreži pregledan više 23 miliona puta.

Iako su mnogi komentarisali kako je insekt simpatičan i da je to iskustvo jedinstveno, većina se složila da ne bi htela da bude u koži ove devojke i njenog momka i da bi verovatno bili prestravljeni scenom koju su zatekli u kolima.

Ove gusenice su najrasprostranjenije u Severnoj Americi i vreme provode puzeći po granama, međutim ako dođu u dodir sa ljudima koriste skrivene bodljikave kičme da ubrizgaju otrov. Naučnici su došli do saznanja da ova gusenica može zadati veoma intenzivan bol svojim ubodom, zbog posebnog proteina koji sadrži i koji se formira u obliku prstena pa buši na taj način ćelije. Ovo su poznate i kao asp gusenice koje spadaju u jedne od najotrovnijih na svetu.

Bonus video

03:41

AKO PRIMETITE DA SE ŽIVOTINJA OVAKO PONAŠA, POTRAŽITE ZAKLON! Martin Vikelski: Neke vrste nepogrešivo predosete nepogode

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.