DETE OD 11 MESECI IM SE OTRGLO I PRIŠLO OGRADI VISOKOJ 4 METRA: Sledili su se od STRAHA kada su videli ŠTA RADI
Foto: Printscreen/Fox news

NEVERICA

DETE OD 11 MESECI IM SE OTRGLO I PRIŠLO OGRADI VISOKOJ 4 METRA: Sledili su se od STRAHA kada su videli ŠTA RADI

Prvi put počela je da se penje sa 11 meseci

Objavljeno: 10:48h

Isla Mur je malena devojčica iz australijskog grada Sidneja koja je svojim roditeljima priredila zaista nesvakidašnje iznenađenje. Naime, kada je imala samo 11 meseci i tek nakon što je počela da se uspravlja na noge i da hoda, ona se mami i tati otrgla iz naručja i otišla do visoke, drvene ograde u dvorištu. I pre nego što su njeni roditelji shvatili šta će se dogoditi, pa su nonšalantno mobilnim telefonima snimali dete, ono je počelo da se vere uz barikadu. Majka je u neverici vrisnula, ali mališanka je bukvalno velikom brzinom išla uz ogradu visoku najmanje 4 metra, držeći se čvrsto malenim rukama za oštro drvo.

Isla danas ima 4 godine i razvila je neverovatnu mogućnost penjanja. Prvi put počela je da se penje sa 11 meseci, a sad bez ikakvog straha može da se popne i siđe na visinu od 52 metra.

Počela na igralištu

Kako je ispričala Islina majka Lusi, devojčica je prvo počela da se penje na dečjem igralištu, a potom je počela da koristi sve što može za penjanje.

- Još kao vrlo mala popela se na sva najviša igrališta u Sidneju. Ne postoji ništa na šta ona ne može da se popenje - rekla je Lusi.

Međutim, penjanje po igralištu joj je ubrzo dosadilo, pa kad joj je majka pokazala kako izgleda penjanje na veštačku stenu, Isla se oduševila.

- Molim te mama, mogu li i ja tamo da se penjem? Ja to mogu mama, molim te - ispričala je Lusi šta joj je govorila ćerka koja je u to vreme imala samo tri godine.

Iz bezbednosnih razloga su morali da sačekaju da napuni četiri godine kako bi mogli da je vode na treninge slobodnog penjanja.

Sa četiri godine ona se bez problema penje na veštačku stenu i zid za penjanje visok 52 metra, dok njena majka drži sigurnosni kanap kojim je dete vezano za slučaj da se oklizne.

- Rekli smo joj da ne mora da ide tako visoko, ali je ona samo nastavila da se penje - dodala je mama devojčice.

Roditeljski strah

Njen otac Brendon je naglasio je da je bio nervozan kad se njegova malena ćerka prvi put popela na vrh zida, ali i da je bio iznenađen njenom veštinom.

Sudeći po načinu penjanja Isla je potpuno sigurna i nenadmašna kad je u pitanju taj sport. Njoj ne mogu da pariraju ni mnogo starija deca, a malena Isla je prava atrakcija dok pokazuje svoju veštinu penjanja na veštačkoj steni.

(Espreso/Srecna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.