"OKREČILA SAM ZID U 5 SLOJEVA ZA SAMO 2.000 DINARA": Nevena pokazala TEHNIKU koja se ISPLATI svim SRBIMA (VIDEO)
Krečenje, Foto: Printscreen/TikTok/ nevenanevera

ovo pogledajte

"OKREČILA SAM ZID U 5 SLOJEVA ZA SAMO 2.000 DINARA": Nevena pokazala TEHNIKU koja se ISPLATI svim SRBIMA (VIDEO)

Na TikToku je jedna devojka pod imenom Nevena (entuzijasta) obasnila kako je stare tapete zamenila i okrečila jedan zid za 2.000 dinara

Objavljeno: 19:04h

Nekada je sama pomisao na krečenje mučna jer svi znamo koliko posla ima i koliko vremena oduzima, te se često samo odlaže..

Ipak, zahvaljujući internetu, možemo da pronađeno jeftina i efikasna rešenja, kao i ideje. Na TikToku je jedna devojka pod imenom Nevena (entuzijasta) obasnila kako je stare tapete zamenila i okrečila jedan zid za 2.000 dinara.

Prvo je izgletovala zidove, popunila sve rupe.

1 / 4 Foto: Printscreen/TikTok/ nevenanevera

- Ono što je meni bilo uplanu da uradim je lajmvoš (limewash) tehnika - rekla je ona u snimku.

Za prvi sloj je koristila 1 deo pigmenta, 1 deo stipse (alum so), 10 delova kreča i 40 delova vode. Sve je to pomešala i prvo testirala na zidu.

Kako je rekla, našla je recept za internetu, ali jednostavno nije odgovarao, te je za drugi i treći sloj koristila drugačiju smesu.

Sloj 2., 3. i 4. - 1 deo pigmenta, 1 deo stipse (alum so), 10 delova kreča i 20 delova vode. Napisala je da je ovde bolje koristiti više pigmenta jer smesa treba da bude kao milkšejk. Najbolja medota je odokativna metoda, priznaje ona.

Krečenje
foto: Printscreen/TikTok/ nevenanevera

- U tu smesu ide slikarski pigment po izboru, alum so (stipsa), najobičniji kreč i voda. Svega je potrebno minimum i nanosi se u četiri sloja. Prvi sloj je ispasti jako taman sa količinom pigmenta i onda ćete za svaki sledeći misliti da će biti taman, ali neće. Na zidu će se naći neke mrlje koje liče na oblak i meni se ne sviđaju, ali verujte u sam proces - ispričala je Nevena.

Poslednji, peti sloj je isti kao i prvi. Samo verujte u proces i ispašće baš kako treba.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.