NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE: Srbi su ZGROŽENI načinom KAKO SE PERE PILETINA, INTERNET GORI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tiktok

upozorenje

NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE: Srbi su ZGROŽENI načinom KAKO SE PERE PILETINA, INTERNET GORI (VIDEO)

Ovih dana ovaj bizaran snimak je preplavio internet

Objavljeno:

TikTok je platforma koja nudi raznovrstan sadržaj. Tako postoje trikovi i saveti koji su veoma korisni i svrsishodni. Međutim, ima i onih opasnih. To se naročito odnosi na trikove kada je u pitanju priprema hrane koju jedemo.

Na TikToku, jedna žena je podelila bizaran trik koji je preplavio internet jako brzo.

Početkom godine pojavio se TikTok snimak gde pratioci kao izbezumljeni prelivaju piletinu sirupom protiv prehlade. Stručnjaci su upozorili i javno apelovali da je taj trend sulud i da se to ne radi jer je opasno po zdravlje. Ovoga puta u pitanju je bizaran snimak pripreme piletine.

Jedna žena pokazala je da piletinu pere deterdžentom za sudove, a snimak je preko noći postao viralan. Ona je najpre sipala deterdžent na meso, dobro ga istrljala, a potom isprala vodom. Snima je preplavio mreže, pa tako ni srpski tviteraši nisu odoleli komentarisanju.

Ljudi su izrazili zgražavanje zbog "kulinarskog trika", tvrdeći da je ovo nedopustiv način pripreme piletine. Sa tim se slažu i brojni nutricionisti, koji su često isticali da je sasvim dovoljno oprati je vodom. Ipak, to ne menja činjenicu da je u društvu uvek vladala polemika oko pranja piletine.

Prema Odeljenju za poljoprivredu SAD-a, uopšte ne bi trebalo da perete sirovu živinu ili bilo koje drugo meso, jer potencijalne bakterije koje se nalaze u sokovima piletine možete da prenesete na drugu hranu, pribor i površine.

Velika zabluda je da se pranjem piletine uklanjaju bakterije. Neke od bakterija su tako čvrsto vezane, da ih ne možete ukloniti bez obzira koliko puta ste je oprali. Kuvar Ejdan Menion koji je u Velikoj Britaniji proglašen najboljim mladim kuvarom ima savet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.