rapsodija ukusa
PRAZNIK ZA NAŠA ČULA! Ovakva PILETINA SA ŠAMPINJONIMA se ne servira ni u RESTORANIMA, recept za poželeti (VIDEO)
Ovo je praznik za naše ukuse, piletina sa šampinjonima u sosu
Potrebno je :
- Pileće grudi
- 300 gr šampinjona
- 2 lista suve slanine
- 1 veća paprika
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 kašike instanta za sos od pečuraka
- kocka kačkavalja
- 200 gr kisele pavlake
- 300 ml vode
- ulje, biber, peršunov list
Priprema:
Meso iseći na tanje komade pa ih na ulju izdinstati i zapeći. Izvaditi iz tiganja i ubaciti sitno seckanu dimljenu slaninu da se istopi i zapuši. U to dodati seckan crni luk i papriku na sitne kockice. Pržiti da bude staklasto, pa dodati cele sitne šampinjone, a ako su krupni iseći ih. Dinstati sa malo vode da omekšaju i ukrčkaju se. U činiju ubaciti pavlaku, instant i vodu i izmešati, pa sipati u gotove šampinjone. Dodati i seckan beli luk. Vratiti meso i krčkati još 10 min. Na kraju dodati rendan kačkavalj , peršunov list i ml, biber.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!