ŽELI DA PODVEŽE ONO DOLE: Rekla ginekologu, on REAGOVAO NA SAMO 1 NAČIN (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/lvdwns

utiče na njen izbor!

ŽELI DA PODVEŽE ONO DOLE: Rekla ginekologu, on REAGOVAO NA SAMO 1 NAČIN (VIDEO)

22-godišnja žena po imenu Olivia izazvala je raspravu na TikToku kad je otkrila fanovima da joj je ginekološkinja odbila izvesti zahvat podvezivanja jajnika, odnosno metodu medicinske sterilizacije

Objavljeno: 12:03h

Naime, ona je odlučila da ne želi imati decu pa je doživela neugodnost i sad proziva ginekološkinju za seksističke dvostruke standarde.

Olivijin video prikupio je oko 1.7 miliona pregleda, a u njemu je otkrila da joj je na zahtev o podvezivanju jajnika ginekološkinja samo odgovorila da to neće uraditi jer se radi o nečem trajnom. Nakon što joj je Olivia rekla da upravo zato takav zahvat želi, ona je odgovorila: "Ne. Možda ćete upoznati gospodina pravog i promeniti mišljenje."

Olivia je uveravala doktorku da i dalje neće hteti decu, bez obzira na to koga upoznala. "Ne. To nije moj plan. To nije u mom petogodišnjem planu, nije u mom desetogodišnjem planu, mom planu od pedeset godina. Ne želim to", objasnila joj je.

"Da, ali možda se predomisliš, a radi se o nečem trajnom, stoga evo brošure za spiralu", rekla joj je doktorka.

Ova priča je navela brojne korisnice društvene mreže na raspravu, a neke su se javile sa svojim iskustvima i stavovima o tome kako ne žele imati decu.

Ljude koji žele živeti život bez dece danas se karakterizira akronimom DINK, koji označava "dvostruki prihod, bez dece" (engl. dual income, no kids). Radi se o sve popularnijem trendu, a u novembru je istraživanje Pew Research Centera pokazalo da je 44 posto odraslih reklo da nije previše verovatno ili uopšte nije verovatno da će jednog dana imati decu, što je sedam posto više u odnosu na 2018. godinu.

Iako nije utvrđen konkretan razlog zbog kog ovakav trend raste, neki ispitanici naveli su finansijska opterećenja ili uznemirujuće stanje u svetu kao razloge što ljudi ne žele da donose decu na svet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.