MAMA URADILA SRAMNU STVAR NAKON POROĐAJA, PA DIGLA SVE NA NOGE: Čin je trajao MESEC dana (VIDEO)
Foto: Printscreen

Šta vi mislite?

MAMA URADILA SRAMNU STVAR NAKON POROĐAJA, PA DIGLA SVE NA NOGE: Čin je trajao MESEC dana (VIDEO)

U prvim danima sa bebom toliko je prekretnica da su roditelji konstantno preplavljeni, delom osećajima, a delom iscrpljenošću, ali u potpunosti ljubavlju. Prvo maženje, prvo dojenje, prvo kupanje....

Objavljeno: 16:12h

U slučaju jedne mame sa TikToka kupanje je izostalo neko vreme. Objasnila je pratiocima zašto ne kupa svoju bebu danima nakon rođenja.

1 / 2 Foto: Printscreen/TikTok/hoareboys

"Ozi uopšte nije očišćen ni okupan nakon što se rodio", kaže ona. "Sve sa čim se beba rodi po sebi ostaje dok prirodno ne otpadne. Trudnička sluz je zapravo jako dobra za njihovu kožu, jako je hidratantna, gotovo je vrlo malo masna. Imao ju je u svojim malim vratnim naborima, u ušima, na prstima, nožnim prstima, to je najbolje. Znam da je nekima možda gadljivo, ali kad je to tvoja beba, to doživiš kao nešto divno. Nećemo ga kupati još mnogo dana."

Reakcije su bile podeljene, neki su rekli da su učinili isto, a drugi su se snažno protivili.

"Kunem se! Miris je sulud. Bila sam zavisna o tome. Nisam kupala svoje bebe sve dok nisu napunile mesec dana", reagovala je jedna mama.

"Mjesec dana!" napisala je druga, dodavši emotikon koji povraća.

Treća je napisala: "Ne mogu zamisliti ništa gore..."

Vernix caseosa i vaše novorođenče

Verniks caseosa je zaštitna sluz koja oblaže kožu vašeg novorođenčeta u maternici. Nakon što se dete rodi, verniks izgleda kao beli sir i obično se čisti.

Prema studiji objavljenoj u časopisu Scholarship for the Care of Women, Childbearing Families and Newborns, odgađanje kupanja novorođenčeta na 24 sata povezano je sa smanjenom učestalošću hipotermije i hipoglikemije kod zdrave novorođenčadi. Nekoliko drugih studija također podupire ove podatke, no nijedna ne savetuje zadržavanje verniksa na koži deteta punih mesec dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.