DETALJI NEVEROVATNE PRIČE: Lažirala je SOPSTVENU OTMICU, a onda su istražitelji SVE PROVALILI! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

nije im bilo lako da otkriju

DETALJI NEVEROVATNE PRIČE: Lažirala je SOPSTVENU OTMICU, a onda su istražitelji SVE PROVALILI! (FOTO)

Izjava na 55 stranica koja podržava njenu krivičnu prijavu i nalog za hapšenje pomaže da se objasni kako su istražitelji utvrdili da je njena priča izmišljena, fokusirajući se na zapanjujuća priznanja neimenovanog bivšeg dečka

Objavljeno:

Šeri Papini (39), žena iz severne Kalifornije optužena da je lažirala sopstvenu otmicu 2016. godine, bila je vođena sopstvenim "narcisističkim ponašanjem" u ovoj prevari, rekao je šerif okruga Šasta Majkl Džonson u ponedeljak za Good Morning America.

- To je slučaj sračunate obmane vođene, mislim, njenim narcističkim ponašanjem, i to je zaista imalo uticaja na ovu zajednicu, ali i na celu zemlju - rekao je Džonson.

Između ostalog, otkriveno je kako joj je bivši dečko pomogao u prevari, a zatim godinama ćutao, sve dok mu vlasti nisu konačno ušle u trag u avgustu 2020. godine.

Incident datira od 2. novembra 2016. godine, kada je njen suprug Kit Papini prijavio nestanak svje žene nakon što je otišla na trčanje u blizini svoje kuće u okrugu Šasta. Tri nedelje kasnije, na Dan zahvalnosti, pronađena je sama na autoputu, oko 220 kilometara od kuće, navodi CNN.

Rekla je policiji da su je otele dve žene koje su je držale vezanu u ormanu. Ona je ispričala detaljnu priču o otmici i postupanju od strane navodnih napadača, za koje je rekla da su nosili maske, govorili španski, držali je na nišanu i žigosali je zagrejanim alatom.

Međutim, Ministarstvo pravde je prošle nedelje saopštilo da je Papini zapravo ostala sa bivšim dečkom u Južnoj Кaliforniji te tri nedelje. Samoj sebi je nanela povrede kako bi podržala svoju izmišljenu priču, saopštile su vlasti. Dobila je više od 30.000 dolara novca za pomoć žrtvama na osnovu prevare, navodi se u izjavi pod zakletvom.

Njen nestanak i posledična priča o njenoj otmici naveli su vlasti da koriste velike resurse da pokušaju da reše slučaj. Džonson se požalio na vreme, trud i novac koji su utrošeni na ono što sada navode da je prevara.

- Trgovina ljudima je realna stvar i tamo ima žrtava kojima je potrebna naša pomoć. Istrage su složene, a budžeti su mali, pa kada uložimo sav taj trud u takav slučaj i saznamo da stvari nisu onakve kakve izgledaju i da je policija bila prevarena, to loše utiče na sve - rekao je on.

Papini je uhapšena u četvrtak, a prvo se pojavila pred sudom u petak. Određen joj je pritvor do utorka.

Šta je bivši dečko rekao istražiteljima?

Izjava na 55 stranica koja podržava njenu krivičnu prijavu i nalog za hapšenje pomaže da se objasni kako su istražitelji utvrdili da je njena priča izmišljena, fokusirajući se na zapanjujuća priznanja neimenovanog bivšeg dečka.

Nakon što je Papini pronađena, istražitelji su prikupili DNK od nepoznatog muškarca na odeći koju je nosila, navodi se u izjavi pod zakletvom. Godine 2020. taj DNK povezan je sa članom porodice Papinijevog bivšeg dečka, a agenti FBI-a su zatim prikupili DNК iz smeća bivšeg dečka kako bi potvrdili da se podudara, navodi se u izjavi pod zakletvom.

Istražitelji su 10. avgusta 2020. intervjuisali bivšeg dečka, koji je priznao da je pomogao Papini da "pobegne" iz, kako je ona opisala, nasilne veze, navodi se u izjavi. Кomunicirali su putem pripejd telefona i osmislili plan da se on odveze do severne Кalifornije, pokupi je i odvede je nazad u svoje mesto u južnoj Kaliforniji.

Tokom "nestanka", ona nije napuštala njegovo prebivalište. Papini je takođe sebi ošišala kosu, pokušala da smrša jedući malo i povredila se dok je boravila kod njega. Bivši dečko je rekao da je nije direktno udario, ali joj je pomogao da zadobije neke od povreda.

On je bio u romantičnoj vezi sa Papini koja se završila oko 2006. i verovao je da bi mogli ponovo da budu zajedno, rekao je istražiteljima. Dodao je da nisu imali seksualne odnose dok je ona bila sa njim.

Ipak, sve ovo nije dugo trajalo. Nedugo pre Dana zahvalnosti 2016, Papini je rekla da joj nedostaju deca i da je zamolila da je vrati kući. Vozio je sedam sati nazad u severnu Кaliforniju, ostavivši je na seoskom putu van autoputa.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.