SANKCIONISANE ČAK I RUSKE MAČKE, VEROVALI ILI NE: SKANDALOZNO je šta su im ZABRANILI!
Mačka, Foto: Profimedia

neverovatno

SANKCIONISANE ČAK I RUSKE MAČKE, VEROVALI ILI NE: SKANDALOZNO je šta su im ZABRANILI!

U saopštenju se navodi da ograničenja važe do 31. maja i da će biti razmotrena po potrebi

Objavljeno:

Međunarodno društvo ljubitelja mačaka odlučilo je da uvede oštre sankcije protiv mačaka koje se uzgajaju u Rusiji i onih koje pripadaju ljudima koji žive u Rusiji, što je šokiralo kineze, koji se na društvenim mrežama pitaju " šta se to dešava?"

Nevladina organizacija, Izvršni odbor FIFe, u svom najnovijem saopštenju tvrdi da su „šokirani i užasnuti“ sukobom Rusije i Ukrajine i smatraju da ne mogu samo da budu svedoci ovih „zverstava“ i da ne rade ništa.

Organizacija je odlučila da od utorka „nijedna mačka koja se uzgaja u Rusiji ne sme biti uvezena i registrovana u bilo kojoj FIFe rodoslovnoj knjizi van Rusije, bez obzira na to koja je organizacija izdala svoj pedigre“. Takođe, „nijedna mačka koja pripada uzgajačima koji žive u Rusiji ne sme se prijaviti na bilo koju izložbu FIFe van Rusije, bez obzira u kojoj organizaciji ovi uzgajači imaju svoje članstvo“.

U saopštenju se navodi da ograničenja važe do 31. maja i da će biti razmotrena po potrebi. Najava je odmah postala viralna na kineskoj platformi Sina Veibo.

„Šta se ovo dešava sa mačkama?“ upitao je jedan čovek. Komentar je dobio mnogo lajkova.

„Mislio sam da je to lažna vest…“, rekao je drugi, dodajući da ne mogu da veruju da će sankcija takve prirode biti uvedena Rusiji.

„Da li će Tetris biti zabranjen na Zapadu?“ pitao je korisnik.

Nedavno je niz međunarodnih sportskih organizacija sankcionisao Rusiju. Svetski tekvondo oduzeo je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu počasni crni pojas; ISU je saopštila da će isključiti ruske i beloruske klizače sa predstojećeg Svetskog prvenstva; a FIFA/UEFA je suspendovala ruske klubove i reprezentacije iz svih takmičenja.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Justus School or Work Stuff

Pored uobičajenih zapadnih zemalja na čelu sa SAD koje su uvek željne da raspiruju sukobe, Švajcarska, zemlja koja obično ostaje neutralna po mnogim međunarodnim pitanjima, odustala je od tog principa i pridružila se zapadnom pritisku na sankcije.

Stručnjaci upozoravaju da će napuštanje neutralnosti, posebno sportskih tela, imati teške posledice u budućnosti.

„Te nevladine organizacije i međunarodne organizacije treba da budu nepolitičke“, rekao je u sredu za Global tajms Cui Heng, pomoćnik istraživač iz Centra za ruske studije Istočnokineskog normalnog univerziteta.

Svi ti spoljni pritisci bi dodatno opteretili trenutne tenzije u Ukrajini, rekao je on.

(Espreso/Globaltimes)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.