BATALILA JE ŠKOLOVANJE ZBOG OVOG POSLA: Zbog onog što RADI SVOM MUŠKARCU, SADA JE RAZAPINJU
Bronte Ravlingson, Foto: Printscreen Instagram

užasno

BATALILA JE ŠKOLOVANJE ZBOG OVOG POSLA: Zbog onog što RADI SVOM MUŠKARCU, SADA JE RAZAPINJU

Njeni snovi su počeli da se ostvaruju kada je upoznala svog muža Fila, koji sada ima 35 godina

Objavljeno: 14:12h

Bronte Ravlingson napustila je skupu privatnu školu i buduću da bi postala tradicionalna domaćica. - Verujem da je jedan od razloga zašto postoji toliko mnogo propalih brakova to što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele - prokomentarisala je ona. Njen intervju započeo je žučnu raspravu ne samo o ulozi žena, već i o slobodi izbora.

(29) iz Frintona odustala je od karijere da bi se u potpunosti posvetila porodičnom životu. Postala je majka troje dece - devetogodišnje Amelije, šestogodišnje Fenele i osamnaestomesečnog Teodora. - Ne bih mogla da budem srećnija - citirao je reči britanski The Sun.

- Znam da moj muž voli da se brinem za njega i da sam ženstvena da bi on mogao da bude muško. Uravnotežujemo jedno drugo - prokomentarisala je ona.

Još kao tinejdžerka, Ravlingson je osećala da želi da bude majka i žena. - I sama sam imala mamu koja je sedela kod kuće. Ako sam bila bolesna, bila je tu da me mazi i skuva mi supu. Uvek sam znala da isto želim da učinim za svoju decu - objašnjava Bronte.

Njeni snovi su počeli da se ostvaruju kada je upoznala svog muža Fila, koji sada ima 35 godina. Prvi sastanak se dogodio na plaži, Bronte je tada imala 16 godina. Manje od godinu dana kasnije, par je počeo zajedno da živi, a kada je tinejdžerka napunila 19 godina, rodila se njihova planirana ćerka Amelia. - Mislim da je to samo drevni, iskonski instinkt tradicionalne žene koja želi da neguje i voli one do kojih joj je stalo - objasnila je.

Izbor uprkos roditeljima

Bronteini roditelji su sanjali da će njihova ćerka steći karijeru i finansijsku stabilnost. Plaćali su ogromne školarine u privatnoj školi kako bi bili sigurni da će njihovo dete biti uspešno. Tinejdžerka se obrazovala u predmetima kao što su hemija, biologija, matematika i informacione tehnologije, ali duboko u sebi sanjala je o nečem sasvim drugom. Odlučila je da krene protiv plime.

- Osećala sam se primorano da odem i nastavim karijeru, idem na fakultet. Tek nakon toga bih mogla da zasnujem porodicu - rekla je ona dodajući da škola uči da se devojke da se "moraju takmičiti sa muškarcima za sve".

Ravlingson je napustila školu u ime ljubavi i sa 19 godina prvi put postala majka, započevši život o kojem je sanjala. U intervjuu za štampu, dodala je da su njeni pogledi na život oduvek nailazili na "neprijateljstvo radikalnih feministkinja" koje "ne mogu da razumeju njen izbor".

- Feminizam bi trebao biti slavlje žena i njihovog izbora. Osećam se diskriminisano i smatram se slabom što radim ono što želim. Kakva je to jednakost? - Bronte je prokomentarisala. - Pre mnogo godina, ako niste imali bebu sa 20 godina, smatrali ste se starom usedelicom, ali sada je suprotno. Morate biti veoma inteligentna osoba da biste odgajali decu. Ne želim da razmišljam o karijeri koja bi me udaljila od porodice - dodala je.

- Svojoj deci ne namećem svoje poglede, učim ih da žive životom, koliko god bili srećni. Učim devojčice da šiju i kuvaju jer su ove tradicionalne veštine i dalje važne, a kada bude dovoljno odrastao, naučiću i Tea - objasnila je.

Ova 29-godišnjakinja voli da ustaje ujutru i sprema obroke za svog muža i decu. Briga o kući je na vrhu liste omiljenih aktivnosti. - Čistim kupatilo i kuhinju dva puta dnevno - Fil ima bradu, a devojčice zamorče, pa može da se lako zapuši lavabo - objašnjava Bronte.

Bronte veruje da svako može sam da izabere način života, ali je uvek želela samo tradicionalnu ulogu u stilu 1950 -ih.

Reakcije na izjavu Bronte Ravlingson

Priča o tradicionalnoj supruzi bila je naširoko komentarisana ne samo u britanskim medijima, već i u stranoj štampi. Način života 29-godišnjaka podelio je čitaoce.

- Nisam mogla da zamislim ništa gore od toga da svaki dan provodim kod kuće čisteći ... Oboje radimo i uspeli smo da prilično dobro vaspitamo dvoje dece - glasio je jedan komentar.

- Možete biti ženstveni i raditi. Pretpostavlja da je neće varati jer mu ona sprema doručak u 6 ujutru?

- Ako je njoj u redu, to je sjajno, ali nemojte misliti da će vam to što ste domaćica spasiti brak - komentirali su korisnici interneta.

Kakvo je vaše mišljenje?

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.