TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Kako da vam teletina ne bude žilava
Meso, Foto: Profimedia

RECEPT

TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: Kako da vam teletina ne bude žilava

Pratite sledeće korake i pripremite ukusno meso.

Objavljeno:

Kod pripreme jela od teletine najvažnije je da meso ne bude žilavo, jer onda jelo neće biti upotrebljivo.

Ali da ne bi bilo žilavo potrebno je da ga "pravilno" pripremite, a to ćete uraditi ako budete sledili sledeće savete iskusnih domaćica:

Za lakše kuvanje mesa možete dodati 1 kašiku sirćeta ili limunovog soka.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/VRATA ZDRAVLJA

Takođe, pre kuvanja komad teletine utrljajte sodom bikarbonom i ostavite da prenoći. Sutradan ga dobro operite i prokuvajte.

Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu 1 kašičica sirćeta po litru vode. Može se utrljati senfom i ostaviti pola sata pre pečenja.

Teleće šnicle postaće mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.