BEBA SE GUŠILA DOK JE OTAC IGRAO IGRICE: Stravičan prizor zatekla komšinica, UMRLA JE
Beba, Foto: Printscreen/TikTok/jessemason01

strašno

BEBA SE GUŠILA DOK JE OTAC IGRAO IGRICE: Stravičan prizor zatekla komšinica, UMRLA JE

Smrt 6-nedeljne Zuzije šokirala je javnost. Dete je, prema veštačenju, umrlo od posledica radnji trećih lica – imalo je kraniocerebralne povrede, hematom i prelom potiljačne kosti. Roditelji devojčice ne priznaju da su izvršili ubistvo, ali svedočenje komšije prisutne na licu mesta baca novo svetlo na ove tragične događaje

Objavljeno:

Reporteri "Beleške!" TVN je stigla do Zlotova (Poljska) i kontaktirala Paulinu Marsiske, komšinicu Žoana B. i Rafala Z., koja je bila u njihovom stanu na dan kada je umrlo njihovo dete od 6 nedelja. Žoana B. je zamolila ženu da ode u njen stan jer se njena beba ugušila mlekom. Kada je žena stigla do komšinice, zatekla je jeziv prizor.Beba nije disala, a otac je igrao igrice umesto da pruži medicinsku pomoć.

- Dete nije disalo, nije ispuštalo zvukove. Ruke i stopala su mu već bili hladni. Nije reagovala uopšte. Počela sam sa reanimacijom i rekla ocu deteta da pozove hitnu pomoć. Rekla sam mu da je je trebalo da reanimira dete - rekla je svedok tragedije Paulina Marsiske.

- Majka deteta u tom trenutku nije bila u stanu. Pojavila se samo 20-25 minuta po komšinicinom dolasku. Kako tvrdi Paulina Marsiske, nakon što je stigla do stana, žena je stala na vrata i vikala „da spasemo Zuziju, jer ako ne spasemo dete, ja ću biti kriva” - tvrdi komšinica.

Otac je svedočio da tog dana nije dirao dete

Devojčica, Dete, Vožnja
foto: Profimedia

Prema iskazima svedoka, Džona B. je trebalo da ode do prodavnice. Po dolasku na mesto tragedije, lekari su konstatovali smrt deteta i pozvali policiju, koja je iste noći uhapsila Džoanu B. i Rafala Z. zbog optužbi za ubistvo.

- Reč je o strašnom, šokantnom zločinu. Prema rečima veštaka koji je izvršio obdukciju devojčice. Imalo je kraniocerebralnu povredu, hematom i prelom potiljačne kosti. Roditelji nisu priznali da su počinili delo. Muškarac tvrdi, da tog dana nije dirao dete, a majka kaže da se detetu ništa loše nije dogodilo u njenom prisustvu - rekao je on u intervjuu za "Note!" Łukasz Vavrziniak iz Okružnog tužilaštva u Poznanju.

Džoana B., 27, je nezaposlena. Preselila se u Zlotov nakon rođenja ćerke i živela sa novim partnerom, Rafalom Z. i svoja dva sina. Muškarac je ranije kažnjen zbog maltretiranja svoje bivše supruge sa kojom je odgajao njihovu ćerku Viktoriju. Žena je o njemu rekla za TVN:

- Nekoliko godina me je maltretirao, tukao. Dolazio je kući pijan, nije mu se sviđalo što je bio nered, sve ga je uznemiravalo i dobijala sam batine zbog toga. Nakon što mi je slomio tri kosti na licu, znala sam da se to mora zaustaviti. Nije bio odgovarajući muž i otac.

Rafal Z. (28) je honorarno radio na završnoj obradi enterijera i svakih nekoliko meseci menjao mesto stanovanja. Prema rečima kolege sa posla, koji je dospeo do novinara „Beleški!“, Rafal Z. se drogirao i koristio fizičko i psihičko nasilje nad decom.

O upotrebi droga Rafala Z. takođe mogu potvrditi zapažanja Pauline Marsiske, koja je o njemu rekla: „ - Odavao je utisak da je skamenjen. Hodao je, vrteo se besciljno. Videla sam u njegovim očima da nešto nije ok..

Prema informacijama iz policije, nije bilo intervencija u stanu Rafala Z. i Džoane B., ali se žena uselila kod partnera tek nakon rođenja ćerke, koja je rođena u Bidgošču. U ovom gradu se za sudbinu deteta zainteresovao centar za socijalni rad, koji je prosledio zahtev za porodični interes centru u Zlotovu. Socijalni radnici iz Zlotova posetili su porodicu na dan tragedije, kako je rekao Pjotr Brevka iz MOPS-a:

- Vest o smrti deteta šokirala je sve, a posebno zaposlene koji su nekoliko sati ranije bili u kući. Činilo se da ova majka nije bila nasilna. Stan je bio uredan, deca su se igrala i gledala crtaće. Nije bilo razloga da se ovo dete odvede iz ove kuće. To je bio naš prvi kontakt sa ovom porodicom.

- Iako nije bilo naznaka opasnosti po zdravlje i život dece u stanu bračnog para, Zuzia je otpuštena iz bolnice u Zlotovu dva dana pre tragedije . Devojčica je provela mesec dana u bolnici, a tamo je završila zapuštena, neuhranjena i promrzla - kaže Tereza ​​Marčlevič-Pačuc iz Okružne bolnice u Alfreda Sokolovskog u Zlotovu (Poljska).

Dva maloletna sina Džoane B. su u hraniteljstvu. Tužilaštvo će ispitati da li je tragedija mogla biti sprečena da je ranije reagovano.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.