OTIŠAO POD TUŠ DA OLAKŠA BOL OD GRČA PA OSTAO NEPOKRETAN: Ovo se može desiti SVAKOME OD VAS
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR

OTIŠAO POD TUŠ DA OLAKŠA BOL OD GRČA PA OSTAO NEPOKRETAN: Ovo se može desiti SVAKOME OD VAS

Priča Derena Robertsa pokazuje koliko život može da vam se promeni u samo nekoliko minuta

Objavljeno:

Deren Roberts (39) je ležao u krevetu, gledao tv kod kuće, kada je osetio iznenadni, oštar bol u vratu i ramenima, praćen trncima u rukama, pa je pretpostavio da se radi o priklještenom nervu i nekoj vrsti grča.

Deren je otrčao u kupatilo, nadajući se da će olakšati bol, ali su ubrzo njegovi prsti, noge, kukovi, ruke i torzo otupeli i u roku od 20 minuta, nije mogao da pomeri telo. Ipak, uspeo je da pozove svoje roditelje, koji su potom pozvali hitnu pomoć.

- Bukvalno su morali da me iznose iz kupatila, pošto sam bio paralisan od vrata, na dole - rekao je Deren.

Doktori su odlučili da ga stave u indukovanu komu, iz koje su ga izvukli nakon četiri nedelje.

Bol u vratu
foto: Profimedia

- Znao sam da moj život nikada neće biti isti. Nisam znao šta da mislim jer sam veoma nezavisna osoba. To je bio veliki šok za mene, da budem u poziciji gde moram da tražim sve, pa čak i gutljaj vode. S obzirom na to da doktori nisu znali šta je uzrok mog stanja, nisu mogli ni da mi kažu da li ću se oporaviti - ističe Deren.

Darenu je rečeno da ima nepovratno oštećenje kičmene moždine. Najčešće se povrede ovog tipa dobijaju usled pada, saobraćajne nesreće, infekcija od metka ili ubodnih rana, pa i dalje nije jasno kako je Deren ovo dobio.

Ne može da jede i pije bez asistencije, a prikačen mu je i kateter, radi pražnjenja bešike. Uskoro će otići kući, gde će morati da se prilagodi na novi, otežani način života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.