OBRATITE PAŽNJU DA LI PIJETE VODU POSLE KAFE KADA STE U GOSTIMA: Zbog ovoga možete uvrediti domaćicu!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

ZANIMLJIVOSTI

OBRATITE PAŽNJU DA LI PIJETE VODU POSLE KAFE KADA STE U GOSTIMA: Zbog ovoga možete uvrediti domaćicu!

Kad ste u gostima i poslužena vam je obična, turska kafa, voda se obavezno pije pre nje, nalaže nepisano pravilo u narodu

Objavljeno:

Kafa je jedan od najomiljenih napitaka i pije se u raznim prilikama - od prve jutarnje uz koju se budimo, preko one rezervisane za razgovore, pa sve do "sikteruše", u narodu poznate kao kafa za kraj druženja.

Od davnina je bio običaj da se uz kafu služi i ratluk, kocka šećera ili orah, ali se on vremenom izgubio.

Međutim, smatra se nepisanim pravilom da, kad poslužite kafu, uz šoljicu donesete gostu i čašu vode pa se postavlja pitanje da li vodu treba piti pre ili posle kafe, ili pak naizmenično.

1 / 5 Foto: NIKOLETTA LIA MUHARI/SHUTTERSTOCK

Kad ste u gostima i poslužena vam je obična, turska kafa, voda se obavezno pije pre nje, nalaže nepisano pravilo u narodu.

Znalci tvrde da je najpravilnije prvo popiti bar malo vode, kako bi se usta isprala od svega što ste eventualno prethodno jeli ili pili. Time se nepca "osveže" i pripreme za uživanje u crnom napitku koji vam je pripremila domaćica.

Takođe, nije uobičajeno da se piju naizmenično voda i kafa osim ako to nije vaš uobičajeni ritual kod kuće ili na poslu, kad pijete kafu iz velike šolje. Ipak, ako vam se kafa nije svidela, popićete vodu posle, kako biste što pre eliminisali njen ukus.

Voda
foto: Printscreen / Youtube / Cam25Zoo

Prema tome, vodite računa da neoprezno ne uvredite domaćicu - ako baš morate da popijete vodu posle kafe, učinite to tako da ona ne primeti ili nađite neki sitan izgovor.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.