BILA SAM MRTVA 8 MINUTA: Lekari u čudu, ovakva drama još nije viđena na porođaju
Kloi, Foto: Printscreen/Facebook/Chloe Holbrook

ŠOKANTNO!

BILA SAM MRTVA 8 MINUTA: Lekari u čudu, ovakva drama još nije viđena na porođaju

Jako retka reakcija ne anesteziju umalo je ubila trudnicu

Objavljeno:

Mlada majka iz Engleske je zamalo umrla pri porođaju nakon što je pretrpela retku reakciju na epiduralnu anesteziju koja joj je zaustavila srce, pa su je stavili u indukovanu komu.

Kloi Holbruk (22) je kolabirala i bila mrtva osam minuta nakon što su joj lekari ubrizgali samo malu količinu anestetika u telo. Njen partner Ris (24) sa užasom je gledao kako je pala u nesvest i odvedena na hitni carski rez kako bi rodila sina po imenu Hugo, piše Miror.

Začudo, mama i beba su se potpuno oporavili. U razgovoru za Miror, Kloi je otkrila potresne detalje.

– Uopšte ne mogu da krivim Nacionalnu zdravstvenu službu i biću im zauvek zahvalna što su spasili mene i mog dečaka. Ali propustila sam sve o čemu sam sanjala dok sam bila trudna. Nisam čula Hugov prvi plač niti sam gledala kako Ris reže pupčanu vrpcu. Probudila sam se iz kome potpuno dezorijentisana i bez pamćenja, a sve zato što nisam imala pojma o riziku koji nosi epiduralna – rekla je Kloi.

Primljena je u bolnicu u 38. nedelji 14. decembra prošle godine. Sve je bilo u redu, sve dok nije pristala na epiduralnu. Kloi je u početku dobila glavobolju jer joj je krvni pritisak pao, pre nego što je došlo do srčanog zastoja. Osoblje je izvršilo pet minuta kompresije grudnog koša, a zatim carski rez u pokušaju da spasi Hugov život.

Mališan nije davao znake života na početku, ali se oporavio za nekoliko sekundi, dok je Kloi ubrizgan adrenalin.

Prisećajući se užasnog trenutka, tata Ris je rekao da ju je držao za ruku dok su joj davali epidural.

– U roku 10 ili 20 sekundi rekla je da ima glavobolju i položili smo je na krevet – rekao je on.

Ris je u panici posmatrao kako osoblje sprovodi reanimaciju na Kloi pre nego što su odlučili da izvrše carski rez. Zatim je stavljena u indukovanu komu na 10 sati, a sina je prvi put videla tek kada se probudila.

Sledećeg dana oko 11 sati, Ris je posetio svoju partnerku, ali ona nije bila pri svesti. Probudila se nekoliko sati kasnije.

U međuvremenu, mama Kloi upoznala je Huga, ali se još uvek bori sa efektima lekova. Neverovatno, ali napustila je bolnicu šest dana kasnije u nedelju, 19. decembra, sedam dana pre nego što je zapravo trebala da se porodi.

– Sećam se da sam otišla u bolnicu i onda sam iznenada dobila dete. Bilo je nadrealno. Plakala sam i plakala kad sam prvi put čula što se dogodilo, još uvek mi se čini da čitam tuđu priču – rekla je Kloi.

Lekari su joj nakon toga rekli da nikada nisu videli reakciju poput njene i da su od tada poboljšali svoj sistem.

Kloi kaže da su joj rekli da retka reakcija koju je doživela pogađa otprilike jednu od 10.000 žena.

– Samo želim da žene znaju za rizike koji se mogu dogoditi. Moraju to da znaju pre porođaja kako bi imale vremena za razmišljanje. Bilo bi korisno kada bi žene mogle da znaju te stvari unapred i postavljaju pitanja ili čak da dobiju letak sa ovim informacijama – zaključila je Kloi.

(Espreso/net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.