DANIJELU SA SAMO 30 GODINA OTKRIVENA DEMENCIJA: Supruga se oprostila od njega, SADA MNOGO BRINE ZA DECU
Danijel, Foto: Printscreen/Twitter/@bbcemt

TUGA

DANIJELU SA SAMO 30 GODINA OTKRIVENA DEMENCIJA: Supruga se oprostila od njega, SADA MNOGO BRINE ZA DECU

Otac blizanaca nasledio je kobni gen od svog oca

Objavljeno:

Čovek za koga se verovalo da je najmlađa osoba u Velikoj Britaniji sa demencijom izgubio je bitku sa razornom bolešću u oktobru prošle godine, prenosi Miror.

Danijelu Bredberiju (34) dijagnostikovana je Alchajmerova bolest sa samo 30 godina u septembru 2017. godine. Ocu dvoje dece iz gradića Haknal, srce se još jednom slomilo kada je dve godine kasnije genetskim testom saznao je kobni gen možda preneo na svoju decu, blizance Džespera i Lolu (4).

Ipak, hrabri i nesebični otac je donirao svoj mozak naučnicima kako bi pomogao u pronalaženju leka za ovu opaku naslednu bolest.

Njegova supruga Džordan objavila je srceparajući poslednji pozdrav, rekavši da je vreme da se njen „gospodin Plavooki“ odmori .

– Svi smo slomljenog srca. Bilo je vreme za odmor, zar ne ljubav moja? Vreme za mir. Zaslužuješ svaku trunku toga. Volela bih da smo imali više vremena. Ja ću zauvek biti tvoja Džord, a ti moj Den. Izvukao si jednu od najgorih sudbina, ali si nekako uvek davao sve od sebe da ostaneš svoj. Ja ću dati sve od sebe da održim sva obećanja koja sam ti dala, uključujući i da snažno zagrlim decu za oboje. Svima ćeš nam nedostajati, volimo te više nego što možeš da zamisliš. Dok se ponovo ne sretnemo ljubavi moja – napisala je ona u opraštajući se od supruga.

Danijel je nasledio gen od svog oca, koji je doživeo istu okrutnu sudbinu, izgubivši bitku sa bolešću kada je imao samo 36 godina.

Razorena porodica je to otkrila tek 25 godina nakon što je Danijel izgubio oca. Tada je Danijel počeo da oseća prve simptome i odlučio da testira sačuvani uzorak krvi njegovog oca. Nakon što je pokazivao znake depresije, Danijel je izgubio posao kao inženjer jer više nije ispunjavao standarde.

Kada su počeli da mu slabe pamćenje i pokretljivost, bio je ubeđen da nešto nije u redu i odlučio je da testira i svoj DNK. U to vreme, lekari su predviđali da je malo verovatno da će Danijel doživeti 40. godinu života, jer ljudi retko žive duže od starosti osobe od koje su nasledili ovo stanje.

Porodica je odlučila da pokrene akciju prikupljanja sredstava kako bi platila, možda poslednji, zajednički odmor u Diznilendu na Floridi. Zatrpani donacijama, skupili su skoro 20.000 funti (oko 2,8 miliona dinara) i objasnili da je preostalih 10.000 funti uplaćeno u fond za njihovu decu.

– To je bio najduži i najokrutniji rastanak. Gledala sam kako ljubav mog života bukvalno nestaje pred mojim očima. I to je bio dvostruki udarac jer ne samo da gubim svoju srodnu dušu i najboljeg prijatelja, već je on možda preneo gen na našu decu. Tako da ću možda morati da prođem kroz istu stvar kada budu starija i počnu da pokazuju simptome – rekla je svojevremeno slomljena majka.

(Espreso/mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.