SAMA SEBI KLJEŠTIMA IZVADILA ZUB! "Rešila" problem za 280 dinara, evo čime je popunila PRAZNINU
Helen Šin, Foto: Printscreen

bOLEST DESNI

SAMA SEBI KLJEŠTIMA IZVADILA ZUB! "Rešila" problem za 280 dinara, evo čime je popunila PRAZNINU

Slučaj gospođe Šin jedan je od više hiljada, a sve zbog problema sa nedostatkom stomatologa širom Velike Britanije

Objavljeno:

Helen Šin iz britanskog Skarboroa kliještima je samoj sebi izvadila zub jer “nije mogla da nađe zubara koji bi je preuzeo”.

Helen je prazninu popunila “lažnim zubom” koji je kupila za 2 funte (280 dinara) na veb stranici za internet trgovinu.

Zubar gospođe Šin zatvorio je ordinaciju pre dve godine i nijedna druga ordinacija u njenom kraju nije je registrovala kao pacijenta jer su svi bili popunjeni, prenosi Jorkšir lajv.

Pošto pati od bolesti desni, odlučila je da uzme stvari u svoje ruke kada je jedan zub počeo da se klima i ispada.

– Imam krvarenje desni svaki put kad perem zube i zbog toga ne želim da ih čistim jer mrzim ukus krvi i svi mi zubi postaju klimavi. Jedan prednji je bio toliko klimav da je morao napolje jer nisam mogla da jedem, pa sam ga kleštima iščupala.

Ona je dodala da joj je taj zahvat ostavilo veliki razmak u donjem redu koji je odlučila da popravi lepkom i lažnim zubom koji je kupila na internet stranici.

– Jedino čega sam mogla da se setim jeste da topim lepak i da ga oblikujem u otvor. Prošle su dve godine, zub je u redu, mogu da se smejem a da ne vidim prazninu – istakla je.

Slučaj gospođe Šin jedan je od više hiljada, a sve zbog problema sa nedostatkom stomatologa širom Velike Britanije, prenosi Manchester evening news.

Britansko udruženje zubara saopštilo je da je izgubljeno više od 38 miliona termina od zatvaranja, a nejednakost u oralnom zdravlju će se povećati.

Zaostatak bez presedana ostavio je stomatologiju da “visi o koncu” sa mnogim stomatolozima koji žele da promene karijeru ili traže prevremenu penziju.

(Espreso/Manchester Evening News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.