ŽENA DAJE DETE NA USVAJANJE JER JU JE DONOR SPERME LAGAO! Verovala da je pronašla USPEŠNOG muškarca, a sada ga TUŽI
Trudnica, Foto: Profimedia

SPREMA SE SUĐENJE

ŽENA DAJE DETE NA USVAJANJE JER JU JE DONOR SPERME LAGAO! Verovala da je pronašla USPEŠNOG muškarca, a sada ga TUŽI

Tražila je pomoć društvenih mreža da pronađe savršenog kandidata

Objavljeno:

Ova 30-godišnja stanovnica Tokija verovala je da je pronašla uspešnog Japanca sa obrazovanjem na Univerzitetu Kjoto i da je nekoliko puta imala seks sa njim u pokušaju da zatrudni, prenose japanski mediji.

Supruga već ima jedno dete sa sadašnjim mužem, ali je odlučila da zatrudni sa donorom kada je saznala da njen muž ima nasledni poremećaj koji bi se mogao preneti na njegovo potomstvo. Tražila je pomoć društvenih mreža da pronađe savršenog kandidata.

Preokret

Trud se isplatio u julu 2019. Ali ubrzo nakon što je zatrudnela, saznala je da je biološki otac njenog nerođenog deteta zapravo oženjeni Kinez koji nije pohađao prestižni istraživački univerzitet. Žena je odlučila da dete da na usvajanje jer je već bilo kasno za prekid trudnoće.

Sada ga tuži za prevaru i traži 19 miliona kuna odštete jer su joj njegove laži, kaže, izazvale emocionalne probleme.

Japanska industrija donacije sperme je uglavnom neregulisana, prema istrazi Vice Nevs-a. Komercijalna veštačka oplodnja je retka i ograničena na heteroseksualne parove. Situacija je naterala mnoge roditelje da preuzmu mnogo toga u svoje ruke. „U Japanu ne postoji javni sistem ili pravni sistem za doniranje sperme“, rekao je advokat te žene na konferenciji za novinare u utorak.

Naime, Mizuho Sasaki, radnik za brigu o deci u Japanu, u izjavi za Vice nazvao je ženu „plitkom“ jer se prema detetu ponaša kao prema objektu. Sasaki je dodao: „Ali mislim da je bolje ostaviti dete sa nekim ko može biti dobar roditelj“, piše The Nev Iork Post.

(Espreso/Index mame)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.