Gde devojke ustaju u zoru, a gde će muškarci biti zasuti poklonima? 10 ludih običaja na Dan zaljubljenih! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Giphy

Be my valentine

Gde devojke ustaju u zoru, a gde će muškarci biti zasuti poklonima? 10 ludih običaja na Dan zaljubljenih! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

U nekim zemljama ljubav se slavi i po nekoliko puta, a običaji i pokloni su fenomenalni
Objavljeno: 09:46h

4. Engleska Noć uoči Dana zaljubljenih, žene uzimaju lovorove grančice i stavljaju ih na jastuk. Tradicionalno, koristi se 5 grančica, za sve ćoškove, a jedna se stavlja u sredinu, a prema verovanju, sanjaće budućeg muža. Alternativno se koriste grančice potopljene u ružinu vodicu i stavljaju se na ceo jastuk.

foto: Giphy

Naravno, pored ovog običaja žene danas dobijaju i poklone kao što su čokolade, cveće i druge poklone uz romantične večere.

5. Vels Ukoliko odete do Velsa, nećete moći da nađete osobu koja proslavlja Dan zaljubljenih jer oni slave Svetu Dvinven, njihovog zaštitnika zaljubljenih, a praznuje se 25. januar. Tradicionalni poklon je Kašika ljubavi, a one se prave od drveta još od 17. veka i na njima su ugravirani različiti simboli ljubavi.

foto: giphy

Velšani ih poklanjaju svojim ženama kao najveći znak ljubavi, a na kašikama se nalaze potkovice, kao simbol dobre sreće, točkovi koji simbolizuju podršku i ključevi kojima se poručuje da imaju ključ od njihovog srca. Danas se Kašike ljubavi poklanjaju i na proslavama venčanja, godišnjica ili rođenja.

6. Nemačka

foto: Profimedia

Na Dan zaljubljenih muškarci poklanjaju cveće i prave druge poklone koji simbolizuju ljubav. Ljubavne poruke, čokolade i romantične večere su sastavni deo, ali se ova tradicija ne odnosi samo na ovaj praznik je već je to običaj koji se praktikuje i u drugim prilikama koje slave ljubav.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.