MOCART KUGLE SPAŠENE OD BANKROTA! Vlasnik "Salcburg Šokolade" predao svoj udeo novom investitoru
Mocart kugle, Foto: Profimedia

PLAN U IZRADI

MOCART KUGLE SPAŠENE OD BANKROTA! Vlasnik "Salcburg Šokolade" predao svoj udeo novom investitoru

Likvidnost firme je osigurana dobijenim kreditom

Objavljeno:

Proizvođač originalnih Mocart kugli, kompanija "Salcburg Ssokolade" (Salzburg Sćokolade), koja je prijavila nesolventnost, biće spašen, pošto je firma "Hajdi Ssokola"(Heidi Chocolat), odlučila da je kupi.

Dve nedelje nakon što je proizvođač Mocart kugli prijavio stečaj zbog smanjenja prihoda usled pandemije korona virusa, porodica Harmer, vlasnik "Salcburg Šokolade" predala je svoj udeo novom investitoru.

Novi vlasnik sada mora izraditi plan sanacije, koji će morati sadržati mere racionalizacije, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih, koji aktuelno ima 130.

Likvidnost firme je osigurana dobijenim kreditom.

Još preostaje da američki koncern "Mondelez", koji ima pravo na marku "Prave salcburške Mocartkugle", a za koji je austrijska firma proizvodila, da svoj pristanak.

Pandemija je teško pogodila proizvođača Mocartkugli, i to se odrazilo na bilans u kojem se beležilo zaduženje od oko 27 miliona evra.

Inače "Hajdi Ssokola" je već jednom spasila jednog austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju "Nimec" (Niemetz), koja proizvodi u Austriji poznate "Ssvedenbomben" (Sćwedenbomben).

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.