ZA VIŠE STRASTI U KREVETU! 6 namirnica koje će pojačati vaš LIBIDO, za nezaboravnu NOĆ sa vašim partnerom
Ilustracija, Foto: Profimedia

AFRODIZIJACI

ZA VIŠE STRASTI U KREVETU! 6 namirnica koje će pojačati vaš LIBIDO, za nezaboravnu NOĆ sa vašim partnerom

A kako biste znali da šta da konzumirate, donosimo vam spisak namirnica koje jačaju libido

Objavljeno:

Svako od nas ima sopstvene afrodizijake.

Međutim, kada je u pitanju hrana, određene namirnice, naučno je dokazano, jačaju libido.

Pa, tako ako ste nekada, nakon što ste jeli lososa, primetili da imate pojačanu seksualnu želju - ništa čudno.

A kako biste znali da šta da konzumirate, donosimo vam spisak namirnica koje jačaju libido:

Smokve

Smokve
foto: Profimedia

Smokve imaju dva snažna svojstva koja vam mogu pomoći da dobijete uzbuđenje koje vam je potrebno u spavaćoj sobi. Ovo voće sadrži magnezijum, koji pomaže u proizvodnji polnih hormona koji stimulišu vaš libido i aminokiselinu koja pomaže u opuštanju krvnih sudova. To povećava protok krvi u sve delove vašeg tela.

Losos

Losos je odličan način za zagrevanje romantične večere za dvoje. Omega-3 takođe poboljšava protok krvi i cirkulaciju, pobuđujući sva vaša čula i signalizirajući vašem mozgu da se opusti i uđe u raspoloženje za seks.

Špargle

Imaju visok sadržaj folata, koji pomaže u proizvodnji histamina u telu. Histamin je ključni faktor zdravog polnog nagona za muškarce i žene.

Čili papričice

Čili
foto: Profimedia

Tražite onaj sastojak koji će garantovano začiniti vaš seksualni život? Ne tražite dalje! Začinjena hrana povećava broj otkucaja srca i pokreće pumpanje krvi. Čili papričice oslobađaju endorfine zbog kojih osećate euforiju.

Batat

Luda i nezaboravna noć sa partnerom može da zahteva dugotrajnu energiju, a slatki krompir može da pruži upravo to! To je ugljeni hidrat koji se sporo razgrađuje i podstiče strast.

Čokolada

Čokolada
foto: Profimedia

Jeste li se ikada zapitali zašto je čokolada znak strasti za Dan zaljubljenih? Čokolada sadrži feniletilamin, jedinjenje koji se oslobađa tokom seksa. Ovo jedinjenje proizvodi efekte podizanja raspoloženja i afrodizijaka. Ovo poboljšanje raspoloženja moglo bi biti sve što je potrebno za povećanje osećaja želje i privlačnosti između dvoje ljudi.

Breskve

Breskve imaju puno vitamina C, koji dokazano povećava libido kod žena. Stoga sledeći put kada planirate divlju noć, razmislite da ih nabavite što više, naravno kada im je sezona.

Bonus video:

04:36

BRZE VESTI 13.12.2021. 17:55

(Espreso/Mind Body Green)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.