Ko je bila PRAVA Beti Bup i zašto je tužila za plagijat? PALA JE U ZABORAV, ali crtana dvojnica i dalje živi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Facebook / Beti Bup

najpopularnija crtana junakinja

Ko je bila PRAVA Beti Bup i zašto je tužila za plagijat? PALA JE U ZABORAV, ali crtana dvojnica i dalje živi! (FOTO) (VIDEO)

Beti Bup je jedna od najprepoznatljivijih crtanih likova na svetu. Ipak, priča o njenom poreklu i ženi (ili ženama) koje su poslužile kao inspiracija za nju uglavnom je nepoznata
Objavljeno:

Beti Bup je jedan od najprepoznatljivijih crtaća na svetu. Nastala je u Flajšer studiju odakle je debitovala 9. avgusta 1930. godine i od tada je popularna.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kao inspiracija za izgled Beti Bup, poslužili su imidži više tadašnjih poznatih američkih zabavljačica od kojih je najupečatljiviji imidž pevačice Helen Kejn.

Animator i tvorac lika Beti Bup, Grim Nejtvik je na osnovu pesme -"Bup-Bup-A-Dup" koju je izvodila Helen Kejn stvorio crtanog lika kome će ona da pristaje.

Helen Kejn je 1932. godine podigla tužbu protiv Maksa Flajšera i Paramaut studija u kojoj je tražila odštetu od 250 000 dolara. Ta suma je tražena na ime odštete zbog toga što je iskorišćena čuvena fraza "bup-up-a-dup" iz njene pesme "I wanna be loved by you".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.