BESMRTNOST POSTOJI: Rusi smislili kako da živite ZAUVEK! Ali to košta...šta mislite, koliko? (VIDEO)
Foto: Printscreen / dailymotion

šta sve neće smisliti...

BESMRTNOST POSTOJI: Rusi smislili kako da živite ZAUVEK! Ali to košta...šta mislite, koliko? (VIDEO)

Laboratorij u Moskvi nudi posebne usluge...
Objavljeno:

Kompanija ima velike planove. Uskoro se sele na poljoprivredni fakultet, nekoliko sati udaljenosti od Moskve. Svima je jasno da je ovo tek početak potrage za besmrtnošću. Medvedev i Pride su takođe i su-direktori Ruskog transhumanističkog pokreta (RTM - Russian Transhumanist Movement), organizacije i inkubatora ideja za produživanjem životnog veka. Uopšteno govoreći, transhumanisti veruju da će u budućnosti uz pomoć tehnologije pobediti smrt. Starenje smatraju izlečivom bolešću pa (neki) veruju da ćemo moći ili izgraditi nova tijela ili prebaciti um i sećanja u kompjuter.

U svakom slučaju, jedino što vam treba je mozak pa stoga transhumanisti misle da je nepotrebno zamrzavati celo telo. Mikhail Batin, klijent KrioRusa, kaže da je to jedina alternativa u trenutku smrti.

''Bolje je biti zamrznut nego zakopan ili spaljen. To je najbolje što možete učiniti u najgorim okolnostima'', kaže.

Medvedev je kao tinejdžer pročitao Mogućnost besmrtnosti, knjigu Roberta Etingera u kojoj je prvi put začeta ideja zamrzavanja ljudi. Medvedev je knjigu preveo na ruski, a dve godine kasnije s Pride je osnovao KrioRus. Rusija i novi početak kriogenike Medvedev je proučavao zašto je kriogenika zapela u 1970-ima u SAD-u te je bio odlučan od kriogenike učini respektabilnu i prihvaćenu zdravstvenu disciplinu.

''Ljudi su sumnjičavi prema novitetima, tako da možete zamisliti optužbe za prevaru ili kultizam'', kaže.

foto: Printscreen / dailymotion

2005. godine su pozvali medije na prvo očuvanje, pa do danas ne skrivaju svoj ograničeni budžet i skromna postrojenja. Medvedev smatra da je Rusija mesto za novi početak kriogenike. 18% Rusa u nedavnoj anketi izjavilo je kako žele da žive zauvijek.

Medvedev na to gleda kao na milione potencijalnih mušterija. Finansiranje je bilo i ostalo izazov. Medvedev kaže kako se investitori raspituju, često zato što stare i žele da izbegnu smrt. Dok čeka novac, ima drugi cilj - radi na uređenju sistema unutar društva po kojem će zamrzavanje biti jednako prihvatljivo kao i ukop. Medvedev želi i da se doktori uključe. Naučnici koji rade na zamrzavanju tkiva, npr. matičnih stanica i embrija, nadaju se da će uskoro moći da zanrznu i kompleksnija tkiva.

1 ISTA scena, 30 GODINA kasnije, 20 REMEK DELA! (FOTO)

To bi moglo da omogući banke organa, što bi moglo da promijeni medicinsku transplantaciju. Ipak, krajnji cilj ostaje besmrtnost. Medvedev i Pride se ne smatraju konkurencijom Alcoru ili Cryonics Institutu, već se nadaju saradnji s njima.

Nećete ništa osetiti:

1. Idealno, tim za kriogeniku pruža kardiopulmonarnu negu odmah nakon smrti i tokom prvobitnog hlađenja. Ako osoba umre pre nego što stigne krio-kirurg, važno je da se telo stavi na led.

2. Ubrizgava se antikoagulant kako bi se sprečilo zgrušavanje krvi.

3. Krio-kirurg će krv zamijeniti s krio-protektantom. To se naziva perfuzija.

4. Telo, ili samo glava, se i dalje hladi u suvom ledu tokom nekoliko dana dok temperatura tkiva ne padne na -120°C.

5. Stanice se vitrificiraju - pretvaraju se u staklo. To sprečava oštećenje koje bi se dogodilo da je tkivo zamrznuto dok je još ispunjeno vodom.

6. Kad je telo ili glava doseglo temperaturu tečnog dušika (-196°C), premešta se u kriogenički spremnik koji se zatim puni tečnim azotom.

7. Tečni se azot povremeno dodaje, ali to je to - za pacijenta može da se brine bez struje.

8. Sačekajte singularnost.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.