POLICAJCI ZBOG UBISTVA OSUĐENI NA 10 GODINA ZATVORA! Prilikom privođenja uradili su nešto baš BRUTALNO (VIDEO)
Policajci, Foto: YoutubePrintscreen/KFOR Oklahoma`s News 4

neverovatno

POLICAJCI ZBOG UBISTVA OSUĐENI NA 10 GODINA ZATVORA! Prilikom privođenja uradili su nešto baš BRUTALNO (VIDEO)

- Veoma smo razočarani presudom, niko nije mogao da ga pogleda i kaže da ima toliko bolesno srce - rekao je Tejlorov advokat Voren Gočer

Objavljeno:

Džošua Tejlor (27) i Brendon Dingma (35) osuđeni su na 10 godina zatvora zbog sumnje da su prilikom hapšenja i saslušanja izvesnog Džareda Lejkija (28) ubili.

Na desetine udaraca kojih su mu naneli, doveli su do srčanog udara, a porodica tragično preminulog tvrdi da je prethodno bolovao od koronarnih bolesti. Odbrana je tvrdila da je Lejki umro od vezivanja za vrat koji je primenio drugi policajac. Rekli su i da je imao loše srce koje je bilo uvećano.

Ispitivanje koje je trajalo četiri minuta dovelo je do toga da Lejki više nije disao i da nije reagovao ubrzo nakon što su ga policajci priveli. Lejki je umro dva dana kasnije.

Zapisi kažu da je "opasna i nepotrebna" upotreba tasera ​​bila "značajan faktor" u donošenju Lejkijeve smrti.

Ispitivanje upotrebe pištolja Taser, pored ubistva drugog stepena, Dingma i Tejlor proglašeni su krivim za napad i zlostavljanje opasnim oružjem.

Na dan Lejkijeve smrti, Tejlor i Dingma radili su na izveštaju o golom čoveku koji je trčao ulicom i vrištao. Lejkiju su više puta prigovarali nakon što je policija rekla da se nije pridržavao policijskih komandi.

Ono što užasava u ovom slučaju jeste da su policajci i pored žrtvinog ne reagovanja, nastavili sa zlostavljanjem.

- Tasedali su Džareda jer je ležao go u jarku i nije hteo da stavi ruke iza leđa kada su od njega tražili, iako nije bilo jasno da li Džared zaista razume šta se dešava ili šta se od njega traži da uradi. Nikada nije napravio nikakve agresivne poteze prema policajcima, zamahnuo prema njima, nasrnuo na njih ili ih šutirao. - istakli su nadležni.

- Veoma smo razočarani presudom, niko nije mogao da ga pogleda i kaže da ima toliko bolesno srce - rekao je Tejlorov advokat Voren Gočer.

U tužbi koju je podnela porodica žrtve navodi se da je njegovo telo bilo prožeto Taser sondama i da su lekari rekli porodici da je umro od višestrukih srčanih udara.

Više od 1.000 ljudi u Sjedinjenim Državama umrlo je nakon što ih je policija šokirala omamljivanjem od 2000. godine, prema istrazi američkim istraživanjima.

Presuda bivšim policajcima biće izrečena 2. decembra ove godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.