POLICAJAC SKIDAO SA INTERNETA SLIKE DEVOJČICA DOK NIJE UHAPŠEN: Pred sudijom se dogodio sramni PREOKRET!
Policija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/FEHIM DEMIR

horor

POLICAJAC SKIDAO SA INTERNETA SLIKE DEVOJČICA DOK NIJE UHAPŠEN: Pred sudijom se dogodio sramni PREOKRET!

Najgore je što se radi o osobi koja je i sama roditelj

Objavljeno:

Bivši policajac iz britanskog okruga Kenta uhapšen je nakon što je otkriveno da je u svom računaru, kako na poslu, tako i kući, držao slike kompromitujućeg sadržaja.

Tomas Blant (38), i sam otac dvoje dece, priveden je zbog sumnje da je seksualni predator jer je posedovao više stotina slika devojčica uzrasta od 10 do 12 godina.

Njegovu seksualnu izopačenost otkrio je kolega iz IT službe policijske stanice u kojoj je Blant radio kada ga je zamolio da pregleda, očisti i ponovo podigne sisteme na kompjuterima.

Blant je tada pokušao da obriše sav uznemirujući sadržaj, ali nije znao gde još u pretraživaču ali i samom kompjuteru mogu slike i linkovi da se pronađu.

Potom je prilikom privođenja pregledan i Tomasov privatni računar u kući u Ešfordu, kada je pronađen TOR alat za pretragu stranica, kao i ulazak na dark veb.

Tomas Blant branio se pred kolegama ćutanjem, a na sudu je rekao da se ne oseća krivim. Sud je uzeo u obzir da nikada nije osuđivan niti je imao mrlje u karijeri, kao i što je otac dvoje dece.

Samim tim, pošteđen je zatvora, na opšte zgražavanje lokalne javnosti.

Umesto zatvora, Blantu je uručena kazna od 24 meseca suspenzije s posla, potom je upisan u registar seksualnih predatora Velike Britanije, a i pet godina dužan je da pohađa kurseve za prevenciju seksualnih delikata.

– Blant je sve razočarao u službi. On je trebalo da predstavlja uzora, nekoga ko se bori protiv takvih osoba – rekao je Martin Ludlou iz Nacionalne agencije za kriminal.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.