HRKAO JE GLASNO I MNOGO JE NERVIRAO ŽENU: Nakon nekog vremena je otkrila BOLNU ISTINU, slomila se NAČISTO! (FOTO)
Par, ilustracija, Foto: Brain Tumour Research

tuga!

HRKAO JE GLASNO I MNOGO JE NERVIRAO ŽENU: Nakon nekog vremena je otkrila BOLNU ISTINU, slomila se NAČISTO! (FOTO)

Dokaz da hrkanje može biti simptom teške bolesti

Objavljeno:

Majklu Mekejnu (52) iz Škotske, ocu dvoje dece dijagnostikovan je tumor na mozgu, odnosno anaplastični astrocitom trećeg stepena, nakon što je pregledan u bolnici na zahtev supruge Triš. Simptom opake bolesti bilo je nesnosno hrkanje, a posle nekoliko meseci borbe, preminuo je u martu ove godine.

Majkl je, naime, učestali problem sa glasnim i nesnosnim hrkanjem imao od avgusta 2020. godine, a njegova supruga priznala je da nije mogla da spava pored njega, da ju je hrkanje mnogo nerviralo.

Jednog jutra toliko je glasno hrkao da je imao napad i gušenje, nakon čega su pozvali hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu.

Par
foto: Brain Tumour Research

Urađeno je CT skeniranje, nakon čega su se lekari zabrinuli i posegnuli za dodatnim analizama.

Otkrivene su poražavajuće vesti za porodicu. Biopsijom mozga otkriven je agresivni tumor zbog kog mu je ostalo manje od 12 meseci života.

– Jednog nedeljnog jutra ustala sam rano i nisam mogla da verujem koliko je glasno bilo njegovo hrkanje. Uzela sam telefon i snimala g, da bih kasnije mogla da mku pokažem. Tek kad sam prišla, shvatila sam da je u pitanju nekakav napad. Pozvala sam hitnu pomoć, a kada su lekari došli, mislili su da je pretrpeo srčani udar – navela je njegova supruga, prenosi Dejli star.

Nakon detaljnih analiza, utvrđeno je da ima tumor koji zbog svoje veličine i agresivnosti ne može da se operiše.

Par
foto: Brain Tumour Research

– Bio je izbezumljen, ali jak. Prihvatio je da ima bolest, kao i išao je na dva ciklusa hemoterapija. Za Božić nam je bilo posebno lepo i uživali smo kao porodica, znajući da je to naš poslednji zajednički Božić – dodala je Triš.

Majkl je početkom godine izgubio moć govora, a potom je išao na još jedan ciklus terapija koji je potpuno uništio kvalitet njegovog života.

Na njegov zahtev početkom marta pušten je iz bolnice kako bi “na miru i u krugu porodice dočekao smrt”,

Ubrzo nakon toga je preminuo.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.